Σύμφωνος με την απόφαση του ΠΑΟΚ να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της ισπανικής Ρασίνγκ Σανταντέρ εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Metrosport, ο Ντάνι Φερνάντες.
Η πρόταση των Ισπανών για τον διεθνή Πορτογάλο άγγιζε τα 1,2 εκατ. ευρώ, ωστόσο η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Φερνάντες με τον ΠΑΟΚ είναι στα 8 εκατ. ευρώ: «Ξέρω για την πρόταση της Σανταντέρ και την αρνητική απάντηση που έδωσε ο ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον μιας ομάδας που αγωνίζεται στην Primera Division, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αποτελεί τιμή τόσο για μένα όσο και για τον ΠΑΟΚ. Μέχρι εκεί όμως. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θέλω να το τιμήσω. Ποτέ δεν ζήτησα να φύγω ή να με δώσουν μεταγραφή. Έχω το μυαλό μου μόνο στον ΠΑΟΚ και μέσα από τις καλές εμφανίσεις με την ομάδα θέλω να κερδίσω θέση και στην εθνική Πορτογαλίας».
Ωστόσο, ο 24χρονος τερματοφύλακας δεν έκρυψε τη θέλησή του να αγωνιστεί κάποια μέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πραγματικά χαίρομαι που αγωνίζομαι εδώ. Πιστεύω όμως ότι κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα όπως η Primera Division. Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω στα όνειρα, αλλά στο πόσο πολύ θέλεις να κάνεις κάτι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σανταντέρ είναι η δεύτερη ομάδα που χτυπά την «πόρτα» του "Δικεφάλου του Βορρά" μέσα σε λίγους μήνες. Τον Μάιο η γερμανική Μπόχουμ είχε καταθέσει πρόταση ύψους 500.000 ευρώ, την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε απορρίψει.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς