Κάθε άλλο παρά χαμένη θεωρεί τη χρονιά που πέρασε στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς ο Βασίλης Σπανούλης παρά το γεγονός πως δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
«Χαίρομαι που πήγα πέρυσι στο ΝΒΑ. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήταν μία σπουδαία εμπειρία για μένα. Αποτελούσε για μένα παιδικό όνειρο να παίξω στο ΝΒΑ και χάρηκα που το έζησα. Πλέον έχω πιο ξεκάθαρη ιδέα του τι θέλω. Αν δεν είχα πάει στο ΝΒΑ, ίσως να ήταν κάτι που θα το είχα απωθημένο για το υπόλοιπο της καριέρας μου», δήλωσε ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ και συμπλήρωσε: «Ήμουν τυχερός που είχα τέτοιους συμπαίκτες. Τους είμαι ευγνώμων για τον τρόπο που μου φέρθηκαν σε μία τόσο δύσκολη χρονιά για μένα. Είναι καλά παιδιά και θέλω να κρατήσω τις φιλικές σχέσεις που ανέπτυξα μαζί τους, αλλά και με τους ανθρώπους στο Χιούστον».
Όσο για τους λόγους που επέλεξε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, είπε: «Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Είναι το παν. Ήταν πολύ σκληρό για όλους μας να είμαστε τόσο μακριά όλον αυτό τον καιρό. Αν παρέμενα στις ΗΠΑ, θα ερχόταν ο αδερφός μου (που παίζει στην Α2). Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια», ενώ για την επανένταξή του στον Παναθηναϊκό τόνισε: «Χαίρομαι που επέστρεψα. Ξέρω σε ποια ομάδα γυρίζω, ξέρω καλά τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και αυτοί εμένα. Ακόμη και όταν ήμουν στο Χιούστον αισθανόμουν κομμάτι αυτής της ομάδας, γιατί μου είχε φερθεί άψογα».