Ανακοίνωσε εξέδωσε την Πέμπτη το απόγευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με την οποία κάνει γνωστό πως θα διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ενώ ποδοσφαιρικούς φιλικούς αγώνες θα δώσουν βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στην Ελλάδα, με αντιπροσωπευτικές ομάδες των νομών που επλήγησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, στην προσπάθεια του να συμβάλλει, στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε μεγάλο αριθμό θυμάτων και να καταγράφουμε πλέον τεράστιες καταστροφές, παρεμβαίνει με συγκεκριμένες ενέργειες και προτάσεις.

Πρώτη ενέργεια του Π.Σ.Α.Π. είναι η διάθεση ποσού 10.000 ευρώ για τη συμβολική οικονομική ενίσχυση των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων των νομών της Πελοποννήσου, όπως και του νομού Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Προτροπή μας προς τις Ενώσεις θα είναι να δοθούν αυτά τα χρήματα σε πυρόπληκτους ποδοσφαιριστές ομάδων της δύναμής τους.

Επίσης, ο Π.Σ.Α.Π. διαθέτει αντιπροσωπευτική ομάδα του, αποτελούμενη από τις μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου και παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα,όπως οι Δομάζος, Σαραβάκος, Βαζέχα, Μανωλάς, Σαβέβσκι, Καραταίδης, Γκόγκιτς και πολλοί ακόμα. Αυτή η ομάδα θα αγωνιστεί με αντιπάλους αντιπροσωπευτικές ομάδες των νομών που επλήγησαν από τις φωτιές στις έδρες τους και σε ημερομηνίες που θα προταθούν από τις οικίες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Τα έσοδα από αυτά τα παιχνίδια θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Πρότασή μας, μάλιστα, είναι, κατά προτεραιότητα, να δοθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από αυτήν την καταστροφή.

Παράλληλα, ο Π.Σ.Α.Π. προτείνει όπως το σύνολο των ποδοσφαιριστών που παίξουν στις δυο πρώτες αγωνιστικές της Superleague να φορά μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές συμπάσχουν με τους πληγέντες κι ενώνουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση του πόνου, όσο βέβαια αυτή είναι εφικτή. Είμαστε στο πλευρό των πυρόπληκτων και ευχόμαστε αυτή η καταστροφή να είναι η τελευταία που έπληξε την πατρίδα μας.

Οι κινήσεις του Π.Σ.Α.Π. προσδοκούμε ότι, αν μη τι άλλο θα στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας, που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες, ωστόσο δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα τους γιατί ΟΛΟΙ είμαστε δίπλα τους».


Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο… τιμολόγιο της Ντόρτμουντ στην Γκλάντμπαχ

Αποχαιρέτησε τον Καμπελά ο Ροντινέι: «Μέγιστος σεβασμός για σένα, είσαι κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού»

Τσακίρης: «Ατελείωτο πάρτι μετά την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απόλυτα επιτυχημένος ο Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Κίνηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ ο Σαρρής - Στόχος ένας παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης»

Δεσύλλας: «Ελπίδες για Πάντοβιτς ενόψει Τούμπας - Η άμυνα και το ερωτηματικό για τα 6άρια»

Η έκρηξη στο 3-2, το φιλί Ηλιόπουλου σε Πινέδα και ο χαμός στ’ αποδυτήρια: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Κραϊόβα

Τσανάκας: «Με αυτή την ενδεκάδα για να κλείσει καλά το 2025 ο Ολυμπιακός»

Χιμένεθ: «Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά»

Επιστροφή Χάμουλιτς και Κάργα στην αποστολή του Βόλου ενόψει Παναιτωλικού

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Ζίβκοβιτς