Νίκη και μόνο νίκη το σύνθημα στις τάξεις του Ολυμπιακού για το αποψινό (21:15, ΝΕΤ) ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πρώτος το σύνθημα έδωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης δίνοντας το «παρών» στην προπόνηση του Σαββάτου. «Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να φύγουμε νικητές από τη Λεωφόρο. Δεν θέλω να σας δω χαλαρούς, όπως σε κάποια φιλικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Στο 4-5-1 έχει κατασταλάξει ο Τάκης Λεμονής, με τον Ζεβλάκοφ φαβορί και τον Σέζαρ αουτσάιντερ για τη θέση του παρτενέρ του Άντζα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό χαφ ο Λούα Λούα, που θα γίνεται δεύτερος κυνηγός όταν επιτίθενται οι πρωταθλητές.
Κόκκαλης: «Εμείς νικητές»
Νίκη και μόνο νίκη ζήτησε ή μάλλον απαίτησε από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο αποψινό (21:15, ΝΕΤ) ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Σωκράτης Κόκκαλης. Επ’ ευκαιρία και του αγιασμού για τη νέα περίοδο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ έδωσε το «παρών» στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» και όπως συνηθίζει θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του, αλλά και να τους δώσει να καταλάβουν (ειδικά στα νέα αποκτήματα που δεν γνωρίζουν τι εστί ντέρμπι «αιωνίων») τη σημασία της αναμέτρησης.
«Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να κερδίσουμε στη Λεωφόρο. Οι πιο παλιοί από σας ξέρετε τι είναι αυτά τα παιχνίδια. Οι καινούργιοι θα δείτε, αν και πιστεύω ότι σας έχουν μιλήσει ήδη γι' αυτό οι παλιότεροι. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα και πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να φύγουμε νικητές από τη Λεωφόρο», είπε ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών, ενώ προχώρησε και σε παρατηρήσεις για την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες της ομάδας σε κάποιες φιλικές αναμετρήσεις: «Σε κάποια από τα φιλικά παιχνίδια σας είδα λίγο χαλαρούς, αλλά εν μέρει αυτό δικαιολογείται επειδή ήταν φιλικά. Την Κυριακή, βέβαια δεν θέλω να πιστεύω ότι θα είστε χαλαροί. Τους στόχους του Ολυμπιακού τους ξέρετε. Θέλουμε πάντα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και κυρίως να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την Ευρώπη, όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε είναι καλές. Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες».
Τέλος, και αφού είχαν προηγηθεί οι καθιερωμένες ευχές για καλή ποδοσφαιρική χρονιά και υγεία, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν σε διοικητικό επίπεδο. «Έχουμε αλλάξει διοικητικό καθεστώς. Εγώ παραμένω πρόεδρος. Ο Πέτρος (Κόκκαλης) είναι διευθύνων σύμβουλος, ο Ίλια Ίβιτς τεχνικός διευθυντής και ο Τάκης (Λεμονής) στη θέση του, ως προπονητής».
Φαβορί ο Ζεβλάκοφ
Ο Τάκης Λεμονής έχει κατασταλάξει στο 4-5-1 όσον αφορά στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του απόψε. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού (ελλείψει Τζόρτζεβιτς), στην άμυνα, δεξιά θα είναι ο Πατσατζόγλου και αριστερά ο Ντομί και στο κέντρο θα είναι ο Άντζας με τον Ζεβλάκοφ, χωρίς να αποκλείεται τελικά η έκπληξη με τον Ζούλιο Σέζαρ. Μπροστά τους θα βρίσκεται ο Λεντέσμα, δεξιά του ο Τοροσίδης και αριστερά του ο Στολτίδης. Δεξί χαφ θα αγωνιστεί ο Γκαλέτι, αριστερό ο Λούα Λούα (που θα γίνεται δεύτερος επιθετικός) και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κοβάσεβιτς. Στην αποστολή περιλήφθηκαν 20 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Άντζας, Χούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Αρτσούμπι. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τζόρτζεβιτς, Μπράβο και Παπαδόπουλος.
Η προϊστορία
Σε σύνολο 97 αναμετρήσεων και στις δύο έδρες (μαζί με το μπαράζ του 1982), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 36 νίκες, οι «πράσινοι» 24 και οι ισοπαλίες είναι 37. Η ισοπαλία κυριαρχεί και στους αγώνες με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, μια και οι 21 από τους 48 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Οι «πράσινοι» υπερτερούν με βραχεία κεφαλή στις νίκες με 14 έναντι 13. Η τελευταία φορά που οι δύο «αιώνιοι» συναντήθηκαν σε πρεμιέρα ήταν πριν από δύο χρόνια, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο ΟΑΚΑ 2-0, χάρη σε γκολ των Στολτίδη, Τζόρτζεβιτς. Το 1993-1994 ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 (πάλι στο ΟΑΚΑ), κάτι που συνέβη και το 1981-1982 (με 1-1 στην ουδέτερη Πάτρα, λόγω τιμωρίας του γηπεδούχου Ολυμπιακού).
Εξάλλου, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στις 13 τελευταίες πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα του. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για τελευταία φορά χωρίς νίκη την 1η αγωνιστική στις 22 Αυγούστου 1993, όταν είχαν αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό (0-0).
Παράταση για τα διαρκείας
Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους φιλάθλους ότι πήρε παράταση η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας έως και το Σάββατο 08.09.2007. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από την αίθουσα Τύπου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Τηλ. πληροφοριών: 210-4833700.
Αναβολή για το Σούπερ Καπ
Για τις 26 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε το Σούπερ Καπ κόντρα στη Λάρισα, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου. Η αλλαγή αυτή που έγινε λόγω έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων εν όψει εκλογών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, που αν ο αγώνας γινόταν το ερχόμενο Σάββατο δεν θα υπολόγιζε σε 13 ποδοσφαιριστές (διεθνείς και τραυματίες).
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης