Ο αγώνας διοργανώνεται επί 30 συνεχή χρόνια από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και σηματοδοτεί την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος Ανοικτής θάλασσας του ομίλου.

Ο αγώνας έχει προκυρηχθεί για καταμετρημένα σκάφη ORCi, ORC Club, ORC Club no spinnaker και IRC και προσμετράται στο ranking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματα τους θα πλεύσουν με τα χρώματα των πανιών τους τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού κόλπου ενώ στο γραφικό νησί του Πόρου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την παραδοσιακή φιλοξενία της περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει φέτος ο επετειακός αγώνας καθώς η συμμετοχή προβλέπεται να είναι μεγάλη και οι ιστιοπλόοι θα απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα στο υπέροχο γαλάζιο του Σαρωνικού, ενώ παράλληλα οι εκδηλώσεις και τα happening που προγραμματίζει ο Ν.Ο.Τ.Κ για πρώτη φορά με την συνεργασία του Δήμου Πόρου και με την ευρεία συμμετοχή τοπικών φορέων του νησιού θα έχουν εορταστικό χαρακτήρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube