«Κάζο» από τα... λίγα για την Ιταλία! Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Euro, η «σκουάντρα ατζούρα» δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της Β. Ιρλανδίας (0-0), όπως ακριβώς είχε συμβεί και στα Προκριματικά του Μουντιάλ του 1958, και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα Κατάρ στα μπαράζ.

Κάπως έτσι, η Ελβετία με το 4-0 επί της Βουλγαρίας, κατέκτησε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και πήρε την απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!

Στο Μπέλφαστ, λοιπόν, η Ιταλία έψαχνε τη νίκη, ίσως και με ένα ευρύ σκορ για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και να μην μπλέξει σε περιπέτειες… Έτσι όπως τα είχε κάνει η «σκουάντρα ατζούρα» στο περασμένο ματς, χάνοντας πέναλτι στο 90’ και μένοντας στο 1-1 με την Ελβετία, έπρεπε να αποδείξει πως είναι το αφεντικό του ομίλου. Αυτό, όμως, δεν συνέβη ποτέ και ξύπνησαν μνήμες από το 1958, όταν στην τελευταία αγωνιστική των Προκριματικών είχαν ηττηθεί με 2-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία και είχαν μείνει εκτός Μουντιάλ. Γενικότερα, η Ιταλία ήταν φλύαρη και προβλέψιμη σε όλο το παιχνίδι, φτιάχνοντας ελάχιστες αξιόλογες φάσεις και αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από την σκληροτράχηλη Βόρειο Ιρλανδία και λίγο έλειψε να ηττηθούν στο φινάλε, χωρίς όμως να αλλάξει το 0-0.



Στη Λουκέρνη, η Ελβετία σπατάλησε ένα ημίχρονο κόντρα στην Βουλγαρία που έπαιζε φουλ άμυνα αλλά μπήκε στην επανάληψη με φόρα και όχι απλά πήρε το τρίποντο της πρόκρισης, αλλά σκόραρε και… ένα τσουβάλι γκολ. Ο Όκαφορ στο 49’ άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Βάργκας οκτώ λεπτά αργότερα και να γράψει το 2-0. Ακολούθησαν δύο τέρματα που ακυρώθηκαν μέσω VAR για οφσάιντ, αλλά ο Ίτεν στο 72ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φρόιλερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 και δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη-πρόκριση των Ελβετών, με παίκτες, επιτελείο και οπαδούς να γίνονται ένα κουβάρι στο φινάλε για αυτή τη σπουδαία επιτυχία.





Η τελευταία αγωνιστική
Βόρειος Ιρλανδία-Ιταλία 0-0
Ελβετία-Βουλγαρία 4-0
(48’ Όκαφορ, 57’ Βάργκας, 72’ Ίτεν, 90’+1’ Φρόιλερ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»