Αν και πάλεψε σκληρά και μαγκιόρικα στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε. Έχασε τον σπουδαίο τίτλο από τον (εξίσου σπουδαίο) Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δεν φτάνει λοιπόν που είχε τον καημό του επειδή ξέφυγε μέσα απ’ τα χέρια του το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, έπρεπε να κρατήσει σε αυτά και το τρόπαιο για τη δεύτερη θέση.

Αυτόν τον δίσκο που θυμίζει έντονα εκείνο των μανάδων μας για να κερνάνε λικεράκι σε οικογενειακές εορτές και εύλογα σχολιάστηκε δεόντως στα social media.

Πέρα λοιπόν από λεζάντες που εμφάνιζαν τον Στέφανο να δέχεται παραγγελιές για έναν καρτούτσο κοκκινέλι και μια τυροκαυτερή στο «4», προκάλεσε απορίες για το αν έχουν υπάρξει ποτέ χειρότερα έπαθλα.

Ε, ναι λοιπόν, υπήρξαν. Και είναι τα εξής:

Orange Bowl Championship

Η επιτομή της κυριολεξίας! Γιατί να παιδευόμαστε ψάχνοντας ένα όμορφο και ιδιαίτερο τρόπαιο, από τη στιγμή που ο τίτλος της διοργάνωσης μας το δίνει στο πιάτο; Ή μάλλον στο… μπολ; Αφήνοντας στην άκρη λοιπόν τη φαντασία και τις λοιπές φιοριτούρες, η διοργανώτρια του Orange Bowl Championship στέφει την πρωταθλήτρια ομάδα του ιστορικού αμερικανικού τουρνουά με μια γενναία φρουτιέρα τιγκαρισμένη από 3-4 κιλά πορτοκαλάκια.



Moselle Tennis Open

Το τένις φημίζεται γενικώς για τα αλλόκοτα τρόπαιά του. Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ο νικητής μοιάζει ν’ αναρωτιέται μπροστά στον φακό τι διάολο είναι αυτό που κρατάει στα χέρια του. Και ένα από τα κλασικότερα παραδείγματα είναι το έπαθλο του «Mosell Tennis Open». Μια έμπνευση που μοιάζει κάτι ανάμεσα σε θλιβερή απομίμηση αυγού Φαμπερζέ και υπερμεγέθους κουραδίτσας κάποιου διαστημικού δεινόσαυρου.



Army National Guard Combative

Είναι σκληρή η εκπαίδευση που απαιτείται για να ενταχθεί κάποιος στην αμερικανική εθνοφρουρά. Τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να συμβεί ωστόσο σε κάποιον υποψήφιο από το να… βγει τρίτος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό (που προφανώς συμπεριλάμβάνει και μαχητικά αθλήματα). Γιατί τότε θα πρέπει να ποζάρει χαμογελαστός με το τρόπαιο που (θέλει ν’ αναπαραστήσει την περίφημη λαβή «triangle choke» αλλά) παραπέμπει σε μια ελαφρώς άβολη κατάσταση.



Davis Cup

Πολλές φορές έχουμε ακούσει αθλητές να μιλούν για τον «μεγαλύτερο τίτλο» που έχουν κερδίσει στην καριέρα τους. Ακόμη όμως κι αν εκείνοι μιλούν μεταφορικά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το ισχυριστεί περισσότερο από την ομάδα που κατέκτησε το Davis Cup του 2005 (συγκεκριμένα την Κροατία). Διότι τα γραφεία της ομοσπονδίας της κοσμεί από τότε το πρώτο τρόπαιο-έπιπλο, που σε μια έκτακτη εορταστική περίσταση εύκολα μπορεί να μετατραπεί και σε μπαράκι.



The Ashes

Ένας θρίαμβος του μινιμαλισμού. Μια αποθέωση της διακριτικότητας. Διότι ο νικητής του ιστορικού τουρνουά κρίκετ με την επωνυμία «The Ashes» (μτφ. οι στάχτες), ακόμα κι αν ήθελε, δεν θα μπορούσε ποτέ να πουλήσει μούρη με το τρόπαιό του. Περισσότερο για μπρελόκ θα του χρησίμευε. Και ανεξαρτήτως του αν θεωρούταν πριν τον αγώνα φαβορί ή αουτσάιντερ, με έπαθλο μια μίνι τεφροδόχο θα μπορούσε άνετα να ισχυριστεί ότι έκανε «κηδεία» στον αντίπαλό του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube