• Μυρίζει λοιπόν κιόλας Ευρώπη, με την αυριανή κλήρωση της β’ προκριματικής φάσης του Champions League, στην οποία θα μετάσχει ο Ολυμπιακός.

• Με τα παιχνίδια στις 19-20 και 27-27 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός θα μάθει λοιπόν αύριο τον αντίπαλο του η, το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλος του στην Ευρώπη. Και έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση της κλήρωσης.

• Θεωρητικά ο Ολυμπιακός ως ένας εκ των 10 ισχυρών δεν θα βρει μπροστά του μία πολύ δυνατή ομάδα. Είναι διαφορετικό, όμως, να βρει την πρωταθλήτρια Ελβετίας και διαφορετικό την πρωταθλήτρια…Γιβραλτάρ, έτσι δεν είναι;

• Η λογική λέει ότι θα ήταν καλό οι «ερυθρόλευκοι» να αποφύγουν τη Ζυρίχη και την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χάιφα (ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει ποτέ ομάδα του Ισραήλ!) και ίσως και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Λεχ Πόζναν, την πρωταθλήτρια Σλοβακίας Σλόβαν Μπρατισλάβας και την πρωταθλήτρια Σλοβενίας Μάριμπορ (εφόσον φυσικά Λεχ, Σλόβαν και Μάριμπορ περάσουν τη διαδικασία των πρώτων προκριματικών).

• Ομάδες της πλάκας δεν υπάρχουν! Υπάρχουν όμως αντίπαλοι τους οποίους αν δεν περάσει ο Ολυμπιακός τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για προσπάθεια του να επιστρέψει φέτος στους ομίλους του Champions League. Πέραν των πέντε αυτών ομάδων, θα υπάρχουν άλλες πέντε υποψήφιες, όπως θα προκύψουν από τον α΄προκριματικό γύρο:

Η Νιού Σεντς της Ουαλίας, η φινλανδική Ελσίνκι, η Ντουντελάνζε από το Λουξεμβούργο, η Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία, η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, η Σάμροκ Ρόβερς από το ΕΙΡΕ, η Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία, η Ζρινίσκι από τη Βοσνία, η Σουτιέσκα από το Μαυροβούνιο, η Σαχτιόρ από τη Λευκορωσία, η ΚΙ από τα Νησιά Φερόε, η Χιμπέρνιανς της Μάλτας, η Λεβάδια της Εσθονίας, η Τόμπολ από το Καζακστάν, η Σκούπι από τα Σκόπια, η Πιούνικ από την Αρμενία, η Ρίγκας από τη Λετονία, η Μπατούμι από τη Γεωργία, τα Τίρανα από την Αλβανία και η Μπαλκάνι από το Κόσοβο.

• Κοινώς, οι πιθανότητες να έχει ο Ολυμπιακός μία καλή η, μία λιγότερο καλή κλήρωση είναι 50-50! Διότι, από τις 10 υποψήφιες ομάδες (έστω μέσα από διαδικασία ζευγαριών), οι πέντε είναι πιο δυνατές κι οι άλλες πέντε λιγότερο δυνατές. Να επαναλάβω όμως ότι ομάδα της πλάκας δεν θα υπάρξει.

Κι αυτό θα το δείτε…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube