Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Τουρκία, αλλά ξεκίνησε με χαμόγελα την προσπάθειά της για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα πέρασε από την Τιφλίδα, επικρατώντας 3-2 της Γεωργίας και μπήκε με το δεξί στον 5ο όμιλο.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μούλντουρ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Γκιουλέρ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 στο 52’ , με τον Ακτούρκογλου να παίρνει τη σκυτάλη και να σκοράρει δις (41’, 52’).

Η Τουρκία πήγαινε για… περίπατο, αλλά πρώτα το γκολ του Νταβιτασβίλι στο 63’ και οκτώ λεπτά αργότερα η αποβολή του Αλπέρ Γιλμάζ (μπήκε στο 66’, δέχτηκε κόκκινη στο 71’) έκανε το ματς θρίλερ. Παρόλα αυτά, το γκολ του Κβαρατσκέλια στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετό, όπως και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απέμεναν για το φινάλε του παιχνιδιού. Με αποτέλεσμα το 3-2 υπέρ των Τούρκων να παραμείνει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η βαθμολογία του ομίλου:



Την ίδια ώρα, στον 7ο όμιλο και για την 5η αγωνιστική, Λιθουανία και Μάλτα κόλλησαν στο 1-1 στη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Ένα ματς που κρίθηκε στο φινάλε, με τον Σαταριάνο στο 83’ να δίνει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Γκινέιτις με πέναλτι στο 90’+1’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο: Αυτό είναι το κορυφαίο γκολ του Μουντιάλ 2026!

«Λυπάμαι που δεν σας έδωσα άλλο ένα κύπελλο»: Το συγκινητικό μήνυμα του Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ

Τέλος εποχής για τον Βίντσιτς: Αποσύρθηκε μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Ο Μέσι ξεπερνά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ, βλέποντας μπάλα στην τρίτη κατηγορία της Αργεντινής!

Απίστευτο: Ο Ινφαντίνο συνεχάρη τους Αργεντινούς για τον επαγγελματισμό τους, ενώ... κάνει έρευνα για τον τελικό!

Παρέδες για Μέσι: «Είχε αποφασίσει ότι ο τελικός του Μουντιάλ θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Αργεντινή»

Ντι Μαρία: «Για μένα το Μουντιάλ τελείωσε όταν η Αργεντινή νίκησε την Αγγλία»

Καταγγελία της Νορβηγίας εναντίον της FIFA λόγω Μπάλογκαν!

«Αποστολή εξετελέσθη»: O Πέδρο Πόρο παρέδωσε το μετάλλιο του Μουντιάλ στον παππού του

Ο Μέσι, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι στην κορυφαία 11άδα του Μουντιάλ