Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 6 Ιουνίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1965
Ο Παναθηναϊκός είναι δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για την 27η αγωνιστική είναι καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη 1-0 με μια κεφαλιά του Λουκανίδη στο 32’, και ξεφεύγει τρεις βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

1971
Τέσσερις μέρες μετά τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο πρωτάθλημα και θέλει τη νίκη στην Τούμπα, για να ελπίζει για τον τίτλο. Όμως ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να τον νικήσει, με εντυπωσιακή ανατροπή, 3-2 (67’ σουτ Ασλανίδης, 70’ σουτ, 76’ σουτ Σταυρίδης – 17’ σουτ, 50’ σουτ Αντωνιάδης). Έτσι η πρωτοπόρος ΑΕΚ χρειάζεται πλέον μια νίκη στα τρία παιχνίδια που της απομένουν για να πάρει το πρωτάθλημα.

1993
Η ΑΕΚ είναι ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας». Ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 3-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής (76’ σουτ Ότιτζι – 38’ κεφαλιά Μαυρίδης, 67’ σουτ Βαζέχα, 87’ σουτ Δώνης) ωστόσο το ντέρμπι κρίνεται νωρίς. Η ΑΕΚ με γρήγορα γκολ, επικρατεί με 3-1 (1’ κεφαλιά Σλίσκοβιτς, 4’ πέναλτι, 73’ πέναλτι Δημητριάδης – 34’ κεφαλιά Τσαλουχίδης) και παίρνει τον τίτλο.

2016
Τρεις προσλήψεις προπονητών ανακοινώνονται μέσα στην ίδια μέρα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια στην ΑΕΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης στην ΑΕΛ και ο Ράτκο Ντόστανιτς στο Λεβαδειακό. Και οι τρεις δεν καταφέρνουν να μείνουν ούτε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube