Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, οι εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, οι οποίοι το πρωί της 16ης Μαΐου 2022, κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το Agriniotimes, oι μαθητές κατηγορήθηκαν, μετά από αναφορά της Διευθύντριας του Σχολείου  για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο τον Οκτώβριο του 2020, ενώ υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα,το ρεπορτάζ αναφέρει πως το Σχολείο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του Σχολικού Συγκροτήματος.

Απο νωρίς το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, συμμαθητές των κατηγορούμενων παιδιών, γονείς, και καθηγητές σε μία προσπάθεια ένθερμης υποστήριξής τους, ενώ η δίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι.

Σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της Άσκησης της Επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, ενώ η υπόθεση είχε πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάζει την ποινική δίωξη των μαθητών και τη Διεύθυνση του Σχολείου να επιμένει στην απόφαση – αναφορά της.

Πηγή: Agriniotimes

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του