Σημαντική αλλά προσωρινή απουσία αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Μόντε Μόρις, ο οποίος επέστρεψε στη δράση έπειτα από 41 ημέρες και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Allwyn Final 8 στο Ηράκλειο.

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ, που είχε υποστεί ρήξη πρόσθιας μοίρας έξω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό πόδι, πάτησε παρκέ για πρώτη φορά μετά τις 9 Ιανουαρίου και συνέβαλε στη νίκη επί του Αμαρουσίου (67-91) στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού. Σε 13:25 συμμετοχής είχε 11 πόντους (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει άμεσα.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιστροφή, μίλησε για τις δύσκολες πρώτες ημέρες μετά τον τραυματισμό, αλλά και για το πόσο τον βοήθησε η περίοδος αποχής ώστε να μάθει καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας.

Παράλληλα, στάθηκε στη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για τον προπονητή του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ευχαριστώ τον Ιησού Χριστό για τη δυνατότητα να μπορώ να πατήσω ξανά παρκέ με τους συμπαίκτες μου. Ήταν μία μεγάλη νίκη κι ανυπομονώ για τον τελικό. Ο αστράγαλος είναι καλά, είχα κάποιες ενοχλήσεις μία στο τόσο, αλλά έτσι γίνεται πάντα μετά από απουσία. Είμαι ευγνώμων.

Ήταν σκληρό το πρώτο βράδυ. Μου έβαλαν ειδική μπότα και δεν είχα φορέσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Είχα και το πατίνι μετά. Το βάφτισα ''Ρολς Ρόις''! Κάπως έπρεπε να το διασκεδάσω.

Ήταν καλό που έλειψα κι είδα από απόσταση τα παιχνίδια. Είδα πώς ''τρέχει'' η επίθεση, έμαθα το playbook, είμαι πιο ενημερωμένος με όλα. Έμαθα πολλά.

Ο Μπαρτζώκας περιμένει από εμένα να αποδίδω στο υψηλότερο επίπεδο. Εγώ θα τα δίνω όλα για αυτόν, μας δίνει το 110%».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτζώκας: «Εκπληκτικό το νέο ΣΕΦ από μακέτες που έχω δει - Εύχομαι να είμαι εδώ και να το ζήσω ως προπονητής»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτασε τις 200 νίκες στο πρωτάθλημα ως προπονητής του Ολυμπιακού

Ζιάγκος: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, αποφασίζει ο Ολυμπιακός πώς θα πάει το παιχνίδι»

Τα highlights από την ιστορική εμφάνιση του Νετζήπογλου και της νίκης του Ολυμπιακού επί της Μυκόνου

Νετζήπογλου: «Ήταν όνειρο να έρθω στον Ολυμπιακό»

Μπαρτζώκας: «Ποια... κατάρα; Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς Ευρωλίγκας αν μπορούμε»-Τι είπε για Νετζήπογλου

Καθάρισε τη Μύκονο γκαζώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και με MVP Νετζήπογλου ο Ολυμπιακός!

Όμορφη στιγμή στο ΣΕΦ: Ο Έβανς αποθεώθηκε από κοινό και συμπαίκτες

Ντύθηκε Ντόρσεϊ και Φουρνιέ μαζί: Το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο του Νετζήπογλου με 17 πόντους!

«Σου έφερα χαλβά της πεθεράς μου»: Το απίθανο πλακάτ φίλου του Ολυμπιακού για τον Φουρνιέ!