Aπεργία πείνας ξεκίνησε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα πριν από λίγες μέρες. Σε ιστοσελίδα του ακροαριστερού χώρου δημοσιεύτηκε δήλωσή του, στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση, μετταξύ των οποίων, όπως καταγγέλλει, την απομόνωσή του στο Πειθαρχείο του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, χωρίς να είμαι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος.

«Εδώ και τριάμισι χρόνια -από τον Ιανουάριο του ’15- η εξουσία μου επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση» κρατώντας με σε πλήρη απομόνωση στα πιο άθλια πειθαρχία διάφορων φυλακών της χώρας.

Στις 23-5 με μεταφέρανε από το πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης στον Κορυδαλλό προκειμένου να συμμετάσχω σε δίκη σε β' βαθμό που εκκρεμεί σε βάρος μου. Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όχι μόνο με μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή, την ημέρα έναρξης της Δίκης, αλλά επιπλέον με οδήγησαν για κράτηση στο Πειθαρχείο του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, πάλι σε συνθήκες απομόνωσης, χωρίς να είμαι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος. Αποτέλεσμα να μην έχω την ευχέρεια αποτελεσματικής υπεράσπισης, ούτε βέβαια να μπορώ να έχω μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφού παραμένω επί 23 ώρες έγκλειστος σ’ έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζομαι μόνο μια ώρα, επίσης μόνος μου.

Δηλαδή, για άλλη μια φορά, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα. Κατόπιν τούτων, αρνήθηκα να παραστώ στο Δικαστήριο, θεωρώντας το εμπαιγμό, και ζήτησα από τον εισαγγελέα επόπτη να μεταφερθώ σε μια κανονική πτέρυγα προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μου σε δίκαιη δίκη και αξιοπρεπή μεταχείριση. Ο Εισαγγελέας ΣαββαΪδης μου μίλησε σκαιώς, λέγοντάς μου «δεν μπορώ να χάνω το χρόνο μου μαζί σου» και «θα σε φορτώσω πρωί πρωί και θα σε στείλω πίσω» (στη Θεσσαλονίκη), δείχνοντας πώς ακριβώς εννοεί ως δικαστικός λειτουργός τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Αρνούμενος να συμμετάσχω στην παρωδία της καλούμενης απονομής δικαιοσύνης και ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η σε βάρος μου εκδικητική μεταχείριση ξεκινάω από αύριο 22 Ιουνίου 2018 απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα.
ΝΚΦΚ «Ο Άγιος Παύλος»

21-06-2018

Χριστόδουλος Ξηρός

Υ.Γ.: Παρατίθεται και η δήλωση του Χ.Ξηρού προς το Δικαστήριο, που διαβιβάστηκε στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου 2018:
«Δεν δύναμαι να παραστώ στη συνεδρίαση του δικαστηρίου σας διοτι όσο συνεχίζεται η παράνομη κράτησή μου σε καθεστώς απομόνωσης αδυνατώ να οργανώσω την υπεράσπισή μου και μου στερείται το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ