Οκόσμος του καφέ, αν και περιλαμβάνει συνολικά 125 είδη, χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο γνωστά και συστηματικά καλλιεργούμενα: την Arabica και τη Robusta. Αν και οι δύο ανήκουν στο ίδιο γένος (Coffea), η γεύση, τα αρώματα, η ποιότητα και η χημική τους σύσταση διαφέρουν σημαντικά - και αυτές οι διαφορές καθορίζουν όλη την εμπειρία του καφέ στο φλιτζάνι.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Arabica και Robusta: Όσα θες να μάθεις για τα δύο πιο κλασικά είδη καφέ