Το πρόγραμμα Αναγέννηση, το οποίο παρουσίασε η ΕΠΟ πριν από μερικούς μήνες προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Athletic, που δημοσίευσε ένα εκτενές θέμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο δημοσιογράφος του διεθνούς Μέσου, Τζέικομπ Γουάιτχεντ, μίλησε με ποδοσφαιριστές, όπως ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο Τάσος Μπακασέτας, ο Κώστας Τσιμίκας, καθώς και με τον Κώστα Βρακά, που είναι επικεφαλής του προγράμματος, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Με αρκετές αναφορές στη μάχη των Θερμοπυλών, το αφιέρωμα κάνει ιδιαίτερη μνεία στα όσα ακολούθησαν μετά την κατάκτηση του Euro 2004 και την αποτυχία της Εθνικής ομάδας να βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2014, αναλύοντας μέσα από τα λεγόμενα όσων μίλησαν τη δουλειά που γίνεται σε αναπτυξιακό επίπεδο και πρέπει να αλλάξει.