Εντυπωσιακή ήταν η Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τη Βαλένθια. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησε και αχρήστευσε γρήγορα το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι «νυχτερίδες» νικώντας άνετα με 77-58.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ και ο Άντε Τόμιτς είχαν από 15 πόντους για τους νικητές που πήραν 16 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 6 πόντους (3/4 βολές, 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες σε 28:05. Ο Πάου Ρίμπας είχε 12, ενώ οι Ντόελμαν και Λούτσιτς από 11 για τους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στην έδρα της Μπαρτσελόνα το Σάββατο, ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη. Την Παρασκευή αρχίζει η άλλη ημιτελική σειρά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube