Προβάδισμα… τίτλου πήρε απόψε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 75-65 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών, παίρνοντας παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας από τα χέρια των πρασίνων.

Η σημερινή νίκη ωστόσο έχει και... ιστορικό χαρακτήρα για τους ερυθρόλευκους, καθώς το +10 αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εύρος επικράτηση των Πειραιωτών επί του τριφυλλιού σε παιχνίδι play off που έχει διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη νίκη ήταν το 80-89 τη σεζόν 2001-02 για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αποτέλεσμα με το οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό για να χάσει στη συνέχεια τον τίτλο από την ΑΕΚ.

Συνολικά η μεγαλύτερη διαφορά σε εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο οι Πειραιώτες κατάφεραν να θριαμβεύσουν των αιώνιων αντιπάλων τους συναντάται τη σεζόν 1986-87, σε ένα ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 70-82. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ωστόσο είχε διεξαχθεί στον «Τάφο του Ινδού» (σ.σ. πλέον «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος»).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube