Η Bundesliga επιστρέφει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, ανοίγοντας το 2026 με ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη 16η αγωνιστική σε μια αναμέτρηση με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες.

Για την Άιντραχτ, το ματς έχει χαρακτήρα «τελικού», καθώς αν θέλει να παραμείνει στο κόλπο της εξόδου στο Champions League, η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Οι «αετοί» ολοκλήρωσαν το 2025 με ισοπαλία και βρίσκονται στην 7η θέση με 25 βαθμούς, έχοντας χάσει έδαφος μετά το δυναμικό ξεκίνημα της σεζόν. Με τρίποντο, μπορούν να σκαρφαλώσουν έως την 5η θέση και να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής την τριάδα.

Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του Ντίνο Τέπμελερ είναι η άμυνα, καθώς έχει δεχθεί 30 γκολ, επίδοση χειρότερη από όλες πλην των δύο τελευταίων της βαθμολογίας. Παρ'νόλα αυτά, η Άιντραχτ παραμένει αήττητη στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της και παραδοσιακά δυσκολεύει τη Ντόρτμουντ στη Φρανκφούρτη.

Η Ντόρτμουντ, από την άλλη, παρουσιάζεται πιο σταθερή υπό τον Νίκο Κόβατς, με οκτώ συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Με νίκη φτάνει τους 35 βαθμούς, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και διατηρεί -έστω και θεωρητικά- πίεση στην πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η οποία υποδέχεται τη Βόλφσμπουργκ του Κουλιεράκη στο ματς που κλείνει την αγωνιστική.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ζανκτ Πάουλι του Σάλιακα και τη Λειψία αναβλήθηκε λόγω της έντονης χιονόπτωσης στο Αμβούργο και της συσσώρευσης πάγου γύρω από το Millerntor-Stadion, καθιστώντας μη ασφαλή την πρόσβαση των θεατών στο γήπεδο.

Το ίδιο συνέβη και στον αγώνα της Βέρντερ Βρέμης με τη Χόφενχαϊμ, με τον γερμανικό βορρά να έχει πληγεί από τον χιονιά.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 9/01
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 10/1
Φράιμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ Αναβλήθηκε
Ουνιόν Βερολίνου-Μάιντς (16:30)
Ζανκτ Πάουλι-Λειψία Αναβλήθηκε
Χάιντενχαϊμ-Κολωνία (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή, 11/1
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης (17ης) αγωνιστικής

Τρίτη, 13/1
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης (21:30)
Μάιντς-Χάιντενχαϊμ (21:30)
Αμβούργο-Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30)

Τετάρτη, 14/1
Βόλφσμπουργκ-Ζανκτ Πάουλι (19:30)
Λειψία-Φράιμπουργκ (21:30)
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ (21:30)
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Πέμπτη, 15/1
Άουγκσμπουργκ-Ουνιόν Βερολίνου (21:30)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube