Πολύ λόγος έχει γίνει στη Γερμανία, αναφορικά με τον κανόνα «50+1», ο οποίος και εμποδίζει ουσιαστικά τον έλεγχο των ομάδων της Bundesliga από μεγάλες εταιρίες ή επιχειρηματίες, με εξαίρεση τις Βόλφσμπουργκ, Χοφενχάιμ και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Κανόνας, ωστόσο, που, σύμφωνα με την πρόταση η οποία υποβλήθηκε στην ανεξάρτητη αρχή ανταγωνισμού της χώρας από την DFL σήμερα (8/3) όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά παράλληλα θα ενισχυθεί κιόλας!

Καθώς η πρόταση της γερμανικής Λίγκας δεν προβλέπει τη χορήγηση άλλων τέτοιων ειδικών εξαιρέσεων ενώ αντιθέτως στοχεύει να ενισχύσει τη νομική ασφάλεια και τη συμμόρφωση του τρέχοντος πλαισίου ιδιοκτησίας των ομάδων.

«Αυτή η πρόταση έχει πλέον υποβληθεί. Μεταξύ άλλων δεν θα προσφέρονται εξαιρέσεις στο μέλλον από τον κανόνα 50+1», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ενημέρωση.

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της DFL, καμία ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Bundesliga εάν οι επενδυτές-ιδιοκτήτες της έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από 49%. Καθώς οι σύλλογοι στη Γερμανία είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που διοικούνται από ενώσεις-μέλη.

Παράλληλα, η Λίγκα ξεκαθάρισε ότι οι τρεις ομάδες που απολαμβάνουν της εξαίρεσης θα συνεχίσουν να παίζουν στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, αλλά θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να διατηρήσουν την ειδική τους θέση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube