Την επαναλειτουργία του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός» που είχε κλείσει λόγω της εισροής υδάτων από την καταιγίδα που έπληξε την Αττική το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ τα νερά είχαν μπει στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους με συνεργεία να πραγματοποιούν απάντληση των υδάτων, αλλά και καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την επιχείρηση καθαρισμού του σταθμού του Μετρό «Ευαγγελισμός»

«Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό.

Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση. Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση. Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

OHE: «Καμπανάκι» για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας

Αυστρία: Ανδρας έριχνε ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές

Φρίκη: Το Ιράν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει δελφίνια «καμικάζι» κατά των ΗΠΑ

Ζάκυνθος: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Απαγορευτικό απόπλου

Συνελήφθησαν 3 γυναίκες που επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

Εξάρθρωση σπείρας στα Χανιά: Παρίσταναν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν μέσω τηλεφώνου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Λήγει αύριο η προθεσμία αιτήσεων – Πάνω από 340.000 οι συμμετοχές

Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού – 33χρονος τραυμάτισε συγκρατούμενό του με αιχμηρό αντικείμενο

Bloomberg: Το καλοκαίρι των υπερπολυτελών γιοτ στη Μεσόγειο μετατοπίζεται φέτος δυτικά - Πιέσεις και στην Ελλάδα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάρο – Νεκρός 40χρονος οδηγός μηχανής