Ένα παράξενο πουλί κάθεται στα κλαδιά των δέντρων στη λίμνη Prospect Park στη Νέα Υόρκη τις τελευταίες εβδομάδες. Το τελευταίο διάστημα, πλήθος πτηνόφιλων επισκέφθηκαν το Prospect Park, ελπίζοντας να δουν το πουλί από κοντά.

Το ανίνγκα (anhingas), ένα μεγάλο υδρόβιο πουλί, έχει προστεθεί σε μια σειρά άλλων πτηνών που έχουν μεταναστεύσει βορειότερα. Το όνομα του πουλιού προέρχεται από τη γλώσσα των ινδιάνων Τούπι της Βραζιλίας και σημαίνει «διαβολικό πουλί». Σύμφωνα με το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Κορνέλ, το συγκεκριμένο πουλί εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη μετά το 1992.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ασυνήθιστη μετακίνηση του στην Νέα Υόρκη οφείλεται -εν μέρει- στην κλιματική αλλαγή. «Αυτό που βλέπουμε είναι πιθανότατα μετακίνηση πληθυσμού λόγω κλίματος», δήλωσε ο Άντριου Φάνσγουορθ, ερευνητής στο εργαστήριο Cornell. Παρατηρητές πουλιών έχουν παρατηρήσει και άλλους ασυνήθιστους φτερωτούς επισκέπτες στο Prospect Park τους τελευταίους μήνες.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του 65χρονου

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

Θλίψη στην Πάτρα: Κατέληξε νήπιο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε δύο νεαρά αδέλφια για την αρπαγή του 25χρονου – Πώς έγινε η απόπειρα απαγωγής

Hellenic Train: Προσωρινές τροποποιήσεις δρομολογίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 22 έως και 24 Ιουνίου

Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα συμπληρώνεται μετά από 220 χρόνια - Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα

Οι άνδρες πιέζονται οικονομικά και δεν νιώθουν πια «κουβαλητές»

Στις 2 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη Λιγνάδη - Απορρίφθηκε το αίτημα για διορισμό ψυχολόγου

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τραυματία - Συνελήφθη 45χρονος με μέθη

Θανατηφόρα παράσυρση 42χρονου πεζού στο Ηράκλειο