Πήρε το ντέρμπι επί της Dubai BC και πλησίασε την πρώτη δεκάδα η Βίρτους Μπολόνια!

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι Ιταλοί πέρασαν από την «Coca-Cola Arena» με σκορ 80-72 για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πανηγυρίζοντας το μόλις 3ο διπλό τους σε δώδεκα παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση!

Κορυφαίος των νικητών, που ανέβηκαν στο 11-11, ήταν ο Σαλιού Νιάνγκ που ολοκλήρωσε το ματς με ένα απίθανο double-double 17 πόντων και ισάριθμων ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στο PIR με 35 μονάδες! Εξαιρετικός ήταν και ο Κάρσεν Έντουαρντς με 21 πόντους και 4 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 10-12, Αβράμοβιτς και Μπέικον ξεχώρισαν με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:



Η Dubai BC μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και με την τριάδα των Μπέικον, Πετρούσεφ και Καμπενγκέλε να κυριαρχούν στο επιθετικό κομμάτι, προηγήθηκαν με 15-8 στο 5λεπτο. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, ο Σαλιού Νιάνγκ κυριάρχησε στο παρκέ της «Coca-Cola Arena» και με 8 πόντους και μία ασίστ, βοήθησε τη Βίρτους Μπολόνια να ισοφαρίσει σε 23-23.



Μάλιστα, ο 21χρονος Ιταλός φόργουορντ συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο τις... υψηλές του πτήσεις, συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του στο να βρουν και εκείνοι ρυθμό. Κάπως έτσι, το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ και με τον Κάρσεν Έντουαρντς να βγαίνει μπροστά με ατομικές ενέργειες, αλλά και με ωραίες συνεργασίες με τον Νιάνγκ, η Βίρτους πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με σκορ 41-37.

Παρά την ολιγόλεπτη διακοπή, οι γηπεδούχοι τα βρήκαν... σκούρα στο επιθετικό σκέλος απέναντι στην επιθετική άμυνα της Βίρτους. Χαρακτηριστικό ήταν πως στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, η Dubai BC πέτυχε μόλις δύο πόντους (!), με τους Ιταλούς να στέλνουν τη διαφορά μέχρι και το +11 (39-50). Ένα μικρό ξέσπασμα των Αβράμοβιτς και Μπέρτανς στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, ήταν αρκετό για την ομάδα του Γκόλεματς να μαζέψει κάπως τη διαφορά και να κλείσει το 30λεπτο με το σκορ στο 53-60.



Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, αφού ο ασταμάτητος Αβράμοβιτς με 7 σερί πόντους έφερε το ματς στα ίσα για το 60-60 στο 33ο λεπτό. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, το τρίποντο του Άντερσον έβαλε σε θέση οδηγού την Dubai BC (65-63), προτού η Βίρτους «ξυπνήσει» και με επιμέρους σκορ 10-2 στο επόμενο τρίλεπτο, στείλει εκ νέου τη διαφορά στο +6 (67-73). Παρά τις προσπάθειες του Μπέικον που ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση... ανατροπής, η Dubai BC δεν μπόρεσε να γυρίσει το ματς, με τους Ιταλούς να φεύγουν από τα ΗΑΕ με ένα σπουδαίο διπλό (72-80)!

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 37-41, 53-60, 72-80.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευρωλίγκα: Με τριπλό Ολυμπιακό και Φαρίντ τα 10 καλύτερα καρφώματα του Φεβρουαρίου

Πετρίδης: «Με χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι στο ΣΕΦ»

Ζέρβας: «Με Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ στο ντέρμπι - Το καλοκαίρι πρέπει να γίνει αναβάθμιση στα γκαρντ»

Αναβλήθηκε το... εξ αναβολής παιχνίδι της Χάποελ Τελ Αβίβ με την Παρί

Η Μέση Ανατολή ανάβει «κόκκινο» για το μπάσκετ: Πώς οι πολεμικές εντάσεις επηρεάζουν τη Euroleague

Next Gen: Αναστολή της διοργάνωσης λόγω των βομβαρδισμών στο Άμπου Ντάμπι

Διεκόπη ματς της ομάδας Next Gen του Άρη στο Αμπου Ντάμπι λόγω βομβαρδισμών

Αλλάζουν ξανά έδρα οι ομάδες του Ισραήλ για τη Euroleague, που θα παίξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με Χάποελ

Γενικός διευθυντής Φενέρμπαχτσέ: «Ξεπερασμένη και άδικη η μέθοδος διανομής εσόδων στην Euroleague»

Ευρωλίγκα: Ορίστηκαν οι έδρες για τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων με τις Φενέρ και Εφές