Για τέταρτη σερί διοργάνωση Μουντιάλ, η EA Sports προέβλεψε τον μεγάλο νικητή με ακρίβεια.

Η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία των video games FIFA (και αρκετών ακόμη αθλητικών παιχνιδιών), χρησιμοποιώντας την πλούσια βάσει δεδομένων της και με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο, είχε «δει» από το Νοέμβριο πως η Αργεντινή θα κατακτούσε το τρόπαιο.

Η θέση κάθε χώρας στην παγκόσμια κατάταξη, η φόρμα κάθε ομάδας αλλά και κάθε παίκτη, καθώς και άλλες παράμετροι (που προφανώς δεν ανακοινώθηκαν) χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η εκτίμηση που αποδείχτηκε σωστή και πάλι.

Η EA Sports είχε προβλέψει το νικητή και στα τρία προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα: Το 2010 την Ισπανία στη Νότια Αφρική, το 2014 την Γερμανία στη Βραζιλία και το 2018 τη Γαλλία στη Ρωσία.

Στο αμερικανικό football (NFL) η επιτυχία στις προβλέψεις από την EA Sports δεν είναι ανάλογη, καθώς με βάση δεδομένα από το παιχνίδι Madden έχει προβλέψει σωστά το νικητή σε μόλις τα πέντε από τα έντεκα τελευταία Super Bowl.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ενισχυμένη με… ρομπότ σκύλους η Αστυνομία της Γουαδελούπε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

«Τρελά» πριμ σε Τούχελ και παίκτες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2030: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει τον τελικό

Σφαγεία, δηλητηριάσεις και πυροβολισμοί: Σοκαριστικές καταγγελίες για τα αδέσποτα στο Μαρόκο ενόψει Μουντιάλ 2030!

Απίστευτοι οι Σκωτσέζοι: Σχεδόν χίλιοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια για τον τελικό του Μουντιάλ

Νέα εποχή στο οφσάιντ: Η FIFA φέρνει 3D avatars όλων των παικτών στο Μουντιάλ με τεχνητή νοημοσύνη!

Στους υποψήφιους διαιτητές για το Μουντιάλ ο Ευαγγέλου

Οργή κατά FIFA: Απαγορευτικές τιμές στα εισιτήρια για άτομα με αναπηρία στο Μουντιάλ!

Στην Ισπανία και στην έδρα της Λεβάντε οι κρίσιμες αναμετρήσεις της Ουκρανίας για τα playoffs του Μουντιάλ

Μουντιάλ: Διαμαρτυρία από Αίγυπτο και Ιράν στη FIFA για την κήρυξη “Pride Match” του αγώνα τους