Συμπληρώθηκαν οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις των ημιτελικών του EFL Cup. Η μοναδική που δεν έχει κριθεί είναι αυτή που θα προκύψει από το σπουδαίο ζευγάρι μεταξύ Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19/12, 22:00).

Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 τη Σαουθάμπτον και πήρε εισιτήριο στην τετράδα. Ντάργουιν Νούνιες και Χάρβεϊ Έλιοτ πέτυχαν τα γκολ των «ρεντς», ενώ έπαιξε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Τσιμίκας. Για τους ηττημένους μείωσε σε 2-1 στο 59' ο Κάμερον Άρτσερ.

Στα ημιτελικά πέρασε και η Άρσεναλ, που νίκησε δύσκολα 3-2 την Κρίσταλ Πάλας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ζαν-Φιλίπ Ματετά, όμως οι «κανονιέρηδες» έκαναν ανατροπή με χατ τρικ του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ο Ενκέτια μείωσε για την Πάλας κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η ήττα.

Την τελευταία θέση της ημέρας έκλεισε η Νιούκαστλ. Με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να κάθεται στον πάγκο, οι «καρακάξες» επιβλήθηκαν με 3-1 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τετράδα. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Σάντρο Τονάλι, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση με δύο γκολ στο πρώτο μέρος (9', 43'). Ο Σαρ στο 69' έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 90'+1 με τον Γουϊσά.

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τους «4» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την εβδομάδα που αρχίζει στις 6 Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου, με «έπαθλο» μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Εστεβάο, δύσκολα θα προλάβει το Μουντιάλ

Αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες o Στόουνς

Υπ' ατμόν ο Ροζίνιορ στην Τσέλσι: «Ουδείς θεωρεί βέβαιη την παρουσία του στο επόμενο ματς»!

Η Λέστερ υποβιβάστηκε, έχοντας ορισμένες από τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Αγγλία!

Πογκμπά: «Αν βάλεις τον Μπρούνο Φερνάντες στη Σίτι, θα είναι στο top-3 για τη Χρυσή Μπάλα»

Λαϊκά δικαστήρια έξω από το γήπεδο της Λέστερ: «Παίρνει 90.000 την εβδομάδα και μας τη λέει από πάνω…»

Τσέλσι σε… κρίση: Ο Ροζίνιορ ζητούσε συγγνώμη και οι οπαδοί τον έβριζαν!

«Ένα θλιβερό τέλος για μια ομάδα που έμαθε σε όλους να ονειρεύονται…»: Η «μαύρη» νύχτα της Λέστερ…

Οδυνηρός υποβιβασμός από την Championship για τη Λέστερ!

Η Μπράιτον «σκόρπισε» την Τσέλσι, την προσπέρασε και την έβαλε σε μπελάδες για την Ευρώπη!