Ο Κιλιάν Εμπαπέ στον αγώνα της Γαλλίας με το Καζακστάν, ο οποίος έληξε με το εντυπωσιακό 8-0, έγινε ο 12ος παίκτης που η γαλλική εφημερίδα Equipe βαθμολόγησε με άριστα 10!

Το sportfm.gr είπε να θυμηθεί τους υπόλοιπους 11 οι οποίοι πήραν το… δεκαράκι της γαλλικής εφημερίδας, που είναι αρκετά δύσκολη στο να το δώσει.

Γκνάμπρι, Μέσι, Τάντιτς, Μόουρα, είναι μερικοί από αυτούς.


Μπρούνο Μαρτίνι 1988



Σε ένα ματς της εθνικής Γαλλίας Κ21 με την Ελλάδα Κ21, ο τερματοφύλακας Μπρούνο Μαρτίνι κατάφερε να κρατήσει καθαρή την εστία της ομάδας του, με την Equipe να… ενθουσιάζεται και να δίνει το δεκαράκι της στον Γάλλο κίπερ. Ο Μαρτίνι παρότι ξεκίνησε, πάντως, με τις καλύτερες συστάσεις, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.


Φρανκ Σοζέ 1988





Η γαλλική εφημερίδα στο ίδιο το ματς ήταν… ανοιχτοχέρα και έδωσε 10 και στον Φρανκ Σοζέ, ο οποίος σκόραρε τα δυο γκολ και χάρισε τη νίκη και ουσιαστικά την κουπα στην ομάδα του. Δύο φοβερά τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο με «κεραυνούς» για το 3-0 στον τελικό των u21 της Γαλλίας κόντρα στην Ελλάδα, με τους «τρικολόρ» να φτάνουν ως την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου u21.


Όλεγκ Σαλένκο 1994





Στον αγώνα της Ρωσίας με το Καμερούν, ο οποίος έληξε με το εντυπωσιακό 6-1 υπέρ των Ρώσων, ο Σαλένκο έκανε μαγική εμφάνιση σκοράροντας 5 γκολ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Όλεγκ Σαλένκο δεν ξαναφόρεσε την φανέλα της εθνικής της χώρας του.


Λαρς Βίντφελντ 1997





Η Ναντ αντιμετώπιζε την Άαρχους σε νοκ-άουτ ματς του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1997-98, ο Βίντφελντ έκανε μαγική εμφάνιση για να χαρίσει τη νίκη στους Δανούς και την πρόκριση, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα. Ο δεύτερος κίπερ που έπαιρνε το δεκάρι από την φημισμένη και ιστορική γαλλική εφημερίδα.


Λιονέλ Μέσι 2010-2012



Δεν είναι περίεργο που στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκουμε το όνομα του Λιονέλ Μέσι και μάλιστα δυο φορές. Από το 1997 μέχρι το 2010 η γαλλική εφημερίδα δεν είχε δώσει 10 σε κανέναν άλλον παίκτη, περιμένοντας το ματς της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ. Μετά το 2-2 των δύο ομάδων στο πρώτο ματς, ο Αργεντινός έκανε καρέ στη ρεβάνς και χάρισε τη νίκη με 4-1 και την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα».

Δυο χρόνια αργότερα σε ένα ματς κόντρα στην Μπάγερν ο Μέσι πέτυχε 5 τέρματα και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε τόσα γκολ σε έναν αγώνα του Champions League. Δικαίως λοιπόν η Equipe τον προτίμησε ξανά για το δεκαράκι της.


Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 2013



Ούτε ο Λεβαγκόλσκι θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα! Σε ένα ματς της Ντόρτμουντ με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πολωνός συστήθηκε στο ευρωπαϊκό στερέωμα ως πρωτοκλασάτος επιθετικός. Συγκεκριμένα, σκόραρε τέσσερα γκολ και οι Πέπε, Ράμος, Βαράν δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν ούτε με… αίτηση.


Κάρλος Εντουάρντο 2014



Στο ματς της Νις με την Γκινγκάμπ, το οποίο έληξε 7-2, ο Κάρλος Εντουάρντο πέτυχε τα 5 από τα 7 τέρματα της ομάδας του και η γαλλική εφημερίδα δείχνει να «ενθουσιάζεται» κάθε φορά που ένας παίκτης σκοράρει… ασταμάτητα!




Νεϊμάρ 2018



Στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Ντιζόν, ο οποίος ολοκληρώθηκε 8-0, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πέτυχε τα 4 γκολ και μοίρασε δυο ασίστ. Όχι και λίγα έτσι; Λογικό, λοιπόν, να πάρει το «10» το καλό.




Ντούσαν Τάντιτς 2019



Η «τρελή» χρονιά του Άγιαξ, είχε… ηγέτη τον Ντούσαν Τάντιτς. Ο χαρισματικός Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε μια μαγική εμφάνιση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης παίρνοντας τον Αίαντα από το χέρι στο εμφατικό 4-1 επί των «μερέγχες». Μάλιστα, μετά το 1997 ο Τάντιτς ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βαθμολογήθηκε με 10/10, έχοντας σκοράρει λιγότερα από 4 γκολ.




Λούκας Μόουρα 2019



Εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρά του Λούκας Μόουρα αυτή που έκανε στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον Άγιαξ. Με χατ-τρικ, ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κάνει μια απίθανη ανατροπή και να δώσει το εισιτήριο πρόκρισης στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της Τότεναμ, επικρατώντας 3-2.





Σερζ Γκνάμπρι 2019



Στο ματς της Μπάγερν με την Τότεναμ, ο Γκνάμπρι πέτυχε τέσσερα τέρματα και οι Βαυαροί έφτασαν στο εμφατικό 7-2. Ήταν το τρίτο δεκάρι μέσα στη χρονιά που έδωσε η «Equipe», με τον Γερμανό επιθετικό να κάνει «όργια» απέναντι στον αγγλικό σύλλογο.




Κιλιάν Εμπαπέ 2021



Πάμε τώρα και στο πιο πρόσφατο δεκαράκι της Equipe, το οποίο δόθηκε στον Κιλιάν Εμπαπέ. Απόλυτα δίκαια θα σχολιάσω (ως η μεγαλύτερη φαν του), καθώς ο Γάλλος στο ματς της Γαλλίας με το Καζακστάν (8-0) πέτυχε καρέ αφού σκόραρε 4 γκολ με μια εκπληκτική εμφάνιση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube