Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να απορρίψει το σχέδιο συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στο σημερινό Eurogroup από τον πρόεδρο του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πληροφορίες. Στον αντίποδα οι θεσμοί εμφανίζονταν αισιόδοξοι αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Η πρόταση θα βασίζεται στο σχέδιο Σόιμπλε που προβλέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά με χρηματική συνεισφορά μετά το καλοκαίρι του 2018, οπότε και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το χρέος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το σχέδιο Ντάισελμπλουμ-Βίζερ προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2,2% μετά το 2023 – σε κάθε περίπτωση πάνω από 2% που ζητά η ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup (που εκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετάσχει και ο Μάριο Ντράγκι), θα προηγηθεί Euroworking Group που θα καθορίσει το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Κύκλοι του Βερολίνου προειδοποιούν πως, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία σήμερα, δεν θα βρεθεί λύση στη Σύνοδο Κορυφής, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα βρεθεί απομονωμένη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο

Κλειστό το αγροτικό μπλόκο της Περιμετρικής στην Πάτρα - Mέσα από το κέντρο η κίνηση προς Κυλλήνη

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα που τελέστηκαν στο εξωτερικό

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Σοβαρό ατύχημα σε ανελκυστήρα σούπερ μάρκετ στου Ζωγράφου - Τραυματίστηκε σοβαρά ο συντηρητής

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο έχει η Τροχαία»

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Απογείωση του τουρισμού μέχρι το 2040 - Στα 55 εκατ. οι τουρίστες, στα 36 δισ. οι εισπράξεις

Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Θεσσαλονίκη: 4 έφηβοι προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια και εξύβρισαν τον ιδιοκτήτη