Βίοι αντίθετοι για τους δύο «αιώνιους» στην 37η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε τη Χάποελ Τελ Αβίβ και πλησίασε την πρωτιά της κανονικής περιόδου, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε από τη Βαλένθια και φαίνεται πως οδεύει για τον... δύσκολο δρόμο προς τα playoffs.

Για τους «ερυθρόλευκους», τα πράγματα είναι απλά ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Αν επικρατήσουν επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (16/4, 21:15), θα είναι σίγουρα πρώτοι, ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση ήττας, θα θέλουν να χάσει και η Βαλένθια από την Dubai BC στη Βοσνία. Ο μοναδικός συνδυασμός που αφήνει δεύτερο τον Ολυμπιακό, είναι δική του ήττα σε συνδυασμό με νίκη των Ισπανών.

Από την άλλη, για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Οι «πράσινοι» σίγουρα δεν θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ μετά την ήττα από τη Βαλένθια, η απευθείας θέση στα playoffs δεν εξαρτάται από τους ίδιους. Το πιθανότερο σενάριο, πλέον, είναι να διεκδικήσουν την είσοδο στην οκτάδα μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των play-ins.

Παίρνοντας ως πρώτο και βασικό δεδομένο ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα επικρατήσει επί της Εφές στο «T-Center» στην τελευταία αγωνιστική (17/04, 21:15), ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επίσης οπωσδήποτε απώλεια της Ζάλγκιρις, σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευνοϊκά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, οι Λιθουανοί έχουν ρεκόρ 21-15 και εύκολο πρόγραμμα με τις αποκλεισμένες Παρτίζαν (Βελιγράδι) και Παρί (Κάουνας). Για να τους προσπεράσει το «τριφύλλι», θα πρέπει να σημειώσουν μία απώλεια σε ένα από τα δύο αυτά ματς. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό.

Πράγματι, πρέπει ταυτόχρονα να μην κάνουν ο Ερυθρός Αστέρας (Βιλερμπάν εκτός, Ρεάλ εκτός) και η Μονακό (Μπαρτσελόνα εντός, Μπάγερν εντός) το 2Χ2 στις τελευταίες αγωνιστικές, γιατί σε αυτή την περίπτωση, σε τετραπλή Ερυθρού, Παναθηναϊκού, Ζάλγκιρις, Μονακό, οι «πράσινοι» θα είναι 7οι και οι Σέρβοι 6οι.

Αν οι Λιθουανοί δεν χάσουν κανένα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί 0/2 της Χάποελ (Μακάμπι σε ουδέτερο, Μονακό στο Πριγκιπάτο), 1/2 του Ερυθρού Αστέρα και 2/2 της Μονακό για να βρεθεί στην 6η θέση.

Φυσικά, αν ο Παναθηναϊκός χάσει από την Εφές, μπορεί να πέσει ακόμη περισσότερο και να βρεθεί μέχρι και στην 9η θέση, όχι όμως χαμηλότερα.

Η βαθμολογία:



Οι βαθμολογίες παρέχονται από το Sofascore


Η 37η αγωνιστική:

Πέμπτη 9/4
Χάποελ-Ολυμπιακός 85-89
Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 69-74
Αρμάνι Μιλάνο-Μπάγερν 84-94
Βαλένθια-Παναθηναϊκός 102-84
Παρί-Μακάμπι 113-80

Παρασκευή 10/4
Μονακό-Μπαρτσελόνα 20:30
Dubai BC-Εφές 21:00
Παρτίζαν-Ζάλγκιρις 21:30
Βίρτους Μπολόνια-Μπασκόνια 21:30
Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας 21:45

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Πέμπτη 16/4
Βιλερμπάν-Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι-Βίρτους Μπολόνια
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο
Παρτίζαν-Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης-Ερυθρός Αστέρας

Παρασκευή 17/4
Ζάλγκιρις-Παρί
Μονακό-Χάποελ
Dubai BC-Βαλένθια
Παναθηναϊκός-Εφές
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φαλ: «Δεν είναι δουλειά μου να ανησυχώ για τον ανταγωνισμό - Πρέπει απλώς να είμαι έτοιμος»

Mαρτίνεθ: «Για εμάς τα playoffs είναι σαν τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης - Ούτε εμείς θέλουμε τον Παναθηναϊκό»

Σερέλης: «Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορείς να νικήσεις τη Βαλένθια - Δίκαια κέρδισε το παιχνίδι»

Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού από την «καυτή» Βαλένθια

Τα θλιβερά αποδυτήρια του σταφ στη Roig Arena που θυμίζουν αποθήκη - Αταμάν: «Ασεβές για τους προπονητές»!

Καλαϊτζάκης: «Χάθηκαν πολλά παιχνίδια που δεν έπρεπε στη σεζόν - Να νικήσουμε την άλλη βδομάδα και βλέπουμε...»

Μαρτίνεθ: «Προσαρμοστήκαμε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι»

Αταμάν: «Aυτή η Βαλένθια θα κέρδιζε και τους Λέικερς - Ελπίζω να μην τη συναντήσουμε στα playoffs»!

«Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός, παραδόθηκε πλήρως στις ορέξεις της Βαλένθια»: Το σχόλιο Πετρίδη

Μήνυμα Γιαννακόπουλου: «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκονται - Δεν δικαιολογείται το μπάσκετ που παίζουμε»!