Με αστερίσκο στην εκκρεμότητα του Τότεναμ-Ρεν, το οποίο αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις των γηπεδούχων, η φάση των ομίλων του Europa Conference League έχει ολοκληρωθεί μετά και τα ματς της Πέμπτης.

Πρόκειται για την πρώτη φάση ομίλων στη νέα διοργάνωση της UEFA, που αρχικά είχε υποτιμηθεί και χλευαστεί ως... νέο Κύπελλο Intertoto. Ακόμη δεν έχει καθιερωθεί στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων ως «σοβαρή» διοργάνωση, ενώ δηλώσεις όπως αυτή του Μπρένταν Ρότζερς, που παραδέχτηκε πως... δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται, σίγουρα δεν βοηθούν.

Έχοντας όμως δείγμα γραφής τους ομίλους, καθώς και τα προκριματικά του καλοκαιριού, είναι πιο εύκολο να βγει πιο ασφαλές συμπέρασμα για το επίπεδο του νέου θεσμού.

Κατ’ αρχάς, ως ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο πασχίζει τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει έστω στην πρώτη 15άδα, δεν μπορούμε να υποτιμούμε τόσο πολύ μία διοργάνωση στην οποία ξεκινήσαμε με τρεις ομάδες στα προκριματικά και μετά τον πρώτο κιόλας γύρο μείναμε με μία!

Αστάνα και Βελέζ Μόσταρ υποχρέωσαν σε αποκλεισμούς Άρη και ΑΕΚ, σοκαριστικούς αν αναλογιστούμε τον τρόπο στην περίπτωση των «κίτρινων» και τον τρόπο αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας στην περίπτωση της Ένωσης.



Έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μπροστά του δύο γύρους και τα χρειάστηκε αρχικά για να αποκλείσει με μία νίκη και μία ήττα την Μποέμιανς και εν συνεχεία με μία νίκη και μία ισοπαλία τη Ριέκα.

Στον δε όμιλο, οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν τη 2η θέση την τελευταία μόλις αγωνιστική, μετά το 2-0 επί της Λίνκολν και την ήττα με το ίδιο σκορ της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Κοπεγχάγη.



Και τώρα τι; Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα μπει στην κλήρωση της Δευτέρας (13/12) για τα play-offs του Conference, μαζί με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτίζαν, Μπόντο Γκλιμτ, Ράντερς, Σλάβια Πράγας, Καραμπάγκ και μία εκ των Τότεναμ ή Φίτεσε, με τους πιθανούς αντιπάλους να προέρχονται από το Europa League και να μην αποτελούν και... χωριά. Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενέρμπαχτσε, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Σέλτικ και Ραπίντ Βιέννης οι αντίπαλοι, όλοι τους υπολογίσιμοι και με το παραπάνω.

Την ίδια ώρα, ΛΑΣΚ Λιντς, Γάνδη, Ρόμα, Άλκμααρ, Φέγενορντ, Κοπεγχάγη, Ρεν και Βασιλεία έχουν ήδη εξασφαλισμένη την παρουσία τους στους «16», με τους «τζιαλορόσι» να αποτελούν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Κι αυτό ενώ υπέστησαν μία ταπεινωτική ήττα με 6-1 από την Μπόντο Γκλιμτ στους ομίλους, εξασφαλίζοντας τελικά την πρωτιά μόλις την τελευταία αγωνιστική.



Να δούμε και τα άλλα... βαριά ονόματα που μετέχουν; Η Τότεναμ κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός συνέχειας, η άπειρη μεν, γερμανική δε, Ουνιόν Βερολίνου αποκλείστηκε, ενώ παρατηρείται ότι καμία ομάδα δεν έκανε το 6/6 – κάτι που συνέβη, για παράδειγμα, σε τρεις περιπτώσεις στο Champions League.

Βλέποντας και λίγο πιο μακριά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι με το... φιλτράρισμα των δύο νοκ άουτ γύρων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, θα έχουμε πιθανότατα μία πολύ δυνατή οκτάδα η οποία θα μπορούσε να θυμίζει κάλλιστα Europa League.

Κι ας είναι ακόμα νωρίς, κι ας υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να δούμε κάποια έκπληξη ή εκπλήξεις. Ήδη αποτελέσματα όπως η εξάρα της Μπόντο, το 2-1 της Μούρα επί της Τότεναμ, το 1-0 της Φλόρα Ταλίν κόντρα στην Παρτίζαν και το 1-0 της Ανόρθωσης εις βάρος της Γάνδης καταγράφηκαν με έντονη γραμματοσειρά...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Η μεγάλη της Γκιπούσκοα σχολή: Από τα βασκικά χωριά, στην ελίτ της Ευρώπης

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας υπερσκόρερ στον ΠΑΟΚ, καταδικασμένος από τον χειρότερο εαυτό του

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει, πάει για τρεμπλ και πετάει την ταμπέλα της… Νεβερκούπεν!

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι!

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Ο ήρωας της Γεωργίας που έβγαζε 800 ευρώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη!