Η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στην φετινή Eurovision έλαβε χώρα σήμερα στο δημαρχείο της Λισαβόνας, περίπου πέντε μήνες πριν τον διαγωνισμό, που θα γίνει στις 8, 10 και 12 Μαΐου.

Φέτος συμμετέχουν 43 χώρες. Για να περιοριστεί η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ γειτονικών κρατών, χωρίστηκαν σε έξι γκρουπ βάσει παλαιότερων βαθμολογιών τους στους τελευταίους 12 διαγωνισμούς.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο τέταρτο γκρουπ, μαζί με τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ρουμανία και, όπως προέκυψε από την κλήρωση, θα διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό, δηλαδή στις 8 Μαΐου και θα εμφανιστεί στη σκηνή στο δεύτερο μισό της βραδιάς, όπως και η Κύπρος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Α’ ημιτελικός (8 Μαΐου)
Λευκορωσία
Βουλγαρία
Λιθουανία
Αλβανία
Τσεχία
Βέλγιο
Ισλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Ισραήλ
Εσθονία
Ελβετία
Φινλανδία
Αυστρία
Ιρλανδία
Αρμενία
Κύπρος
Κροατία
Ελλάδα
ΠΓΔΜ

Β’ ημιτελικός (10 Μαΐου)
Ρωσία
Σερβία
Δανία
Ρουμανία
Αυστραλία
Νορβηγία
Μολδαβία
Άγιος Μαρίνος
Ολλανδία
Μαυροβούνιο
Σουηδία
Ουγγαρία
Μάλτα
Λετονία
Γεωργία
Πολωνία
Σλοβενία
Ουκρανία

Θυμίζουμε πως η ακριβής σειρά εμφάνισης στη σκηνή θα καθοριστεί λίγο πριν τον διαγωνισμό, με απόφαση των διοργανωτών, ενώ απευθείας στον τελικό της 12ης Μαΐου περνούν οι λεγόμενοι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα (Πορτογαλία).



Πηγή; Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νατάσα Θεοδωρίδου: Ανέβασε την Κοκκίνου στη σκηνή στο Κατράκειο και τα...σπασαν (ποιοι ήταν από κάτω;)

Eurovision: Η αποκάλυψη της Φουρέιρα για τη λιποθυμία της πριν το Jury Show το 2018 στη Λισαβόνα

Βέρτης: Μια 3χρονη πιτσιρίκα από την Τουρκία τον έπεισε να την κάνει repost τραγουδώντας το «Αν είσαι ένα αστέρι»

Κέλλυ Κελεκίδου: Συγκινεί με το τραγούδι της «Άγγελέ μου» αφιερωμένο στη Γωγώ Μαστροκώστα

Eurovision 2026: Νικήτρια η Βουλγαρία στον μεγάλο τελικό της Βιέννης - Στη δέκατη θέση η Ελλάδα

Eurovision 2026: Εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Akylas μάγεψε τη Βιέννη!

Eurovision 2026: Η διπλή ελληνική «σφραγίδα» πίσω από το εντυπωσιακό φόρεμα της Delta Goodrem

Eurovision 2026: Η σύγκρουση του Akyla με το σκηνικό στο Jury Show. Ρίξτε ένα ξεμάτιασμα

Akylas στην DW για τη Eurovision: «Ούρλιαζα, χοροπηδούσα σαν το κατσίκι - Έχω κλάψει όσο δεν έχω κλάψει στη ζωή μου»!

Eurovision: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό!