Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού της Eurovision στην Ολλανδία.

Ο κορωνοϊός ανέβαλε την περσινή διοργάνωση στο Ρότερνταμ, όμως φέτος οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην χαλάσει τίποτα την ετήσια μουσική γιορτή της Ευρώπης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον θεσμό με την Στεφανία Λυμπερακάκη και το «Last Dance» (που δεν αναφέρεται στον Μάικλ Τζόρνταν), ενώ την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo» και ακολουθεί την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή που έφερε πριν από μερικά χρόνια τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά στα χρονικά στη Μεγαλόνησο η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego».

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision είναι από τους πλέον αμφίρροπους τα τελευταία χρόνια, καθώς τα περισσότερα τραγούδια είναι κάτω του μετρίου και κάποια άλλα φαίνεται πως θα μπορούσαν το κάτι παραπάνω αν ήταν στην αγγλική γλώσσα (που είναι περισσότερο κατανοητή κατά τα ψέματα ανά την Ευρώπη).

Εκείνο που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει το προβάδισμα είναι της Μάλτας, με την πληθωρική Ντέστινι Τσουκουνγιέρε να ερμηνεύει το «Je me casse». Μέχρι πριν από μερικές μέρες δεύτερο στις… γιουροβιζιονικές τάσεις ήταν το τραγούδι «Voila» από την εκπρόσωπο της Γαλλίας, Μπαρμπαρά Πραβί.





Ωστόσο, εκείνη που φαίνεται πως έρχεται με φόρα και δείχνει έτοιμη να κερδίσει την πρωτιά επί ολλανδικού εδάφους είναι η Έλενα Τσαγκρινού, η οποία από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για το «αμφιλεγόμενο» El Diablo και υπήρχαν άνθρωποι στην Κύπρο που ζητούσαν την απόσυρση του τραγουδιού ή ακόμα και να εκπροσωπήσει άλλος καλλιτέχνης τη χώρα στο Ρότερνταμ.



Η μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις δύο δοκιμαστικές πρόβες που έγιναν στην Ahoy Arena που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Η Ιταλία με τους Maneskin, οι οποίοι κέρδισαν φέτος στο καθιερωμένο Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο, με το τραγούδι «Zitti e buoni» είναι μία τέτοια περίπτωση! Η ροκ μπάντα δείχνει ικανή να σπάσει κάθε κατεστημένο στον διαγωνισμό, όπου τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν μπαλάντες ή ο κάθε διαγωνιζόμενος που θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στη «Γηραιά Ήπειρο» και όλο τον κόσμο (Κοντσίτα, Σαλβαδόρ Σομπράλ και Νέτα).



Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Στεφανία θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πλασαριστεί στην τελική πεντάδα του τελικού, όπου αναμένεται να περάσει με σχετική ευκολία έναντι των άλλων συμμετεχόντων χωρών στον διαγωνισμό από τον Β’ Ημιτελικό.



Καταλήγοντας, η πρώτη εκτίμησή μας για μεγάλο νικητή του διαγωνισμού στη Eurovision αφορά την Ιταλία και αν δούμε μία έκπληξη φέτος ή επειδή το… χρωστάει ο θεσμός στην Κύπρο αυτή θα ήταν η συμμετοχή της Έλενας Τσαγκρινού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube