Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας ORF, που θα είναι ο διοργανωτής της φετινής Eurovision, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να απαγορεύσει την παλαιστινιακή σημαία από το κοινό, ούτε θα καλύψει με τεχνητό ήχο τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ, όπως έχει συμβεί σε προηγούμενες διοργανώσεις.

«Θα επιτρέψουμε όλες τις επίσημες σημαίες που υπάρχουν στον κόσμο, εφόσον συμμορφώνονται με τον νόμο και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις – μέγεθος, ζητήματα ασφάλειας κ.ά.», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ORF ο εκτελεστικός παραγωγός του διαγωνισμού, Μίχαελ Κρέν.

«… Δεν θα ωραιοποιήσουμε τίποτα, ούτε θα αποφύγουμε να δείξουμε όσα συμβαίνουν, γιατί καθήκον μας είναι να παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως είναι», πρόσθεσε.

Συνεπώς, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν θα καλύψει τον ήχο τυχόν αποδοκιμασιών από το κοινό, όπως συνέβη φέτος κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ, δήλωσε η διευθύντρια προγράμματος της ORF, Στεφάνι Γκρόις–Χόροβιτς.

«Δεν θα ακουστεί τεχνητό χειροκρότημα», είπε.

Η 70ή διοργάνωση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, θα έχει μόλις 35 συμμετοχές, τον μικρότερο αριθμό από το 2003, καθώς Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ισλανδία και Ολλανδία αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που συμμετέχουν στην 70ή Eurovision είναι:

RTSH (Αλβανία)
AMPTV (Αρμενία)
SBS (Αυστραλία)
ORF (Αυστρία)
Ictimai (Αζερμπαϊτζάν)
RTBF (Βέλγιο)
BNT (Βουλγαρία)
HRT (Κροατία)
CyBC (Κύπρος)
CT (Τσεχία)
DR (Δανία)
ERR (Εσθονία)
YLE (Φινλανδία)
FT (Γαλλία)
GPB (Γεωργία)
ARD/SWR (Γερμανία)
ERT (Ελλάδα)
KAN (Ισραήλ)
RAI (Ιταλία)
LSM (Λετονία)
LRT (Λιθουανία)
RTL (Λουξεμβούργο)
PBS (Μάλτα)
TRM (Μολδαβία)
RTCG (Μαυροβούνιο)
TVR (Ρουμανία)
NRK (Νορβηγία)
TVP (Πολωνία)
RTP (Πορτογαλία)
SMRTV (Σαν Μαρίνο)
RTS (Σερβία)
SVT (Σουηδία)
SRG SSR (Ελβετία)
Suspilne (Ουκρανία)
BBC (Ηνωμένο Βασίλειο)

Υπενθυμίζεται ότι Βουλγαρία (BNT), Ρουμανία (TVR) και Μολδαβία (TRM) επιστρέφουν στον διαγωνισμό έπειτα από απουσία τριών, δύο και ενός έτους αντίστοιχα.

Οσον αφορά τη διαδικασία, 15 τραγούδια θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό στις 12 Μαΐου και άλλα 15 στον δεύτερο ημιτελικό στις 14 Μαΐου.

Οπως είχε ανακοινωθεί, οι κριτικές επιτροπές επιστρέφουν στην ψηφοφορία των ημιτελικών για πρώτη φορά από το 2022. Οι βαθμοί τους θα συνδυαστούν με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού, ώστε να καθοριστούν τα 10 τραγούδια που προκρίνονται από κάθε ημιτελικό.

Αυτά τα 20 τραγούδια θα προστεθούν στα τραγούδια που έχουν εξασφαλίσει ήδη μια θέση στον μεγάλο τελικό (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Στη συνέχεια, οι τηλεθεατές σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και στον υπόλοιπο κόσμο, μαζί με τις κριτικές επιτροπές που ορίζονται από τους 35 συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον νικητή της 70ής Eurovision.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε τρεις ανήλικες στη Θεσσαλονίκη

Χίος: Πέντε σοβαρά εγκαυματίες στο νοσοκομείο – Ενδείξεις ότι κατασκεύαζαν ρουκέτες

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται η διαδικασία νομιμοποιήσεων – 36 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από δύο πτώσεις της από μπαλκόνι 4ου ορόφου πολυκατοικίας

Θεσσαλονίκη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας μετά από πτώση του σε δύσβατο σημείο

Για «παραλήρημα» του Τραμπ, μιλούν οι Δημοκρατικοί - Αντισταθείτε στην τρέλα του, λέει πρώην σύμμαχός του

Σε κρίσιμη καμπή η Μέση Ανατολή: Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ στο Ιράν - «Θα ανατινάξουμε τη χώρα» - Απορρίπτει η Τεχεράνη

Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές σε νότια Ελλάδα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής: 8 άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους σε φαράγγι στην Εύβοια

Απείλησαν αστυνομικούς στη Γλυφάδα με σφυρί, μαχαίρι και αεροβόλο - Τρεις συλλήψεις