Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Σέρχιο Πέρες και στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Μπακού, καθώς με χρόνο 1:43.170 άφησε πίσω του το Σαρλ Λεκλέρ κατά 70 χιλιοστά.

Στην 3η θέση έμεινε ξανά ο Μαξ Φερστάπεν με χρόνο 1:43.449, ενώ ο Κάρλος Σάινθ με χρόνο 1:43.569 βρέθηκε στην 4η θέση.

Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull και ο Μονεγάσκος της Ferrari, από την αρχή των δοκιμών έδιναν την μάχη για την κορυφή, ενώ στους τελευταίους γρήγορους γύρους των πρωτοπόρων, ο Φερστάπεν κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, ενώ ο Λεκλέρ απάντησε άμεσα.

Σε εκείνο το σημείο ο Πέρες κατάφερε να ξανά πατήσει την κορυφή, καθώς έκανε τον ταχύτερο γύρο του στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Αρκετά καλή μέρα ήταν και για τις McLaren καθώς ο Λάντο Νόρις κατάφερε να τελειώσει στην 5η θέση, ενώ ακριβώς πίσω του έμεινε ο teammate του Ντάνιελ Ρικιάρντο, με μισό δέκατο διαφορά.

Από την μεριά της Mercedes, οι δύο πιλότοι της γερμανικής ομάδας ανέφεραν αρκετά προβλήματα, με τον Ράσελ να ολοκληρώνει στην 8η θέση με χρόνο 1:44.573, ενώ ο επτά φορές πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον στην 12η με 1:44.845.

Θυμίζουμε πως στις 17:15 ώρα Ελλάδος, θα ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές, με καθυστέρηση λόγω του προβλήματος που προέκυψε από τον αγώνα του πρωταθλήματος της F2 πριν ξεκινήσει το FP3 της F1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube