Την απόφαση να τιμωρήσει, αλλά μόνο με πρόστιμο, τον Μαξ Φερστάπεν πήρε η FIA!

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο ύψους 50 χιλ. ευρώ στον Ολλανδό πιλότο της Red Bull Racing και όχι κάποια ποινή που θα αφορούσε το σημερινό Sprint Race ή το αυριανό Γκραν Πρι της Βραζιλίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Μαξ Φερστάπεν μετά το τέλος των χθεσινών δοκιμαστικών και με τα μονοθέσια να έχουν σταματήσει στο parc ferme, ο Ολλανδός τσέκαρε κάτι πρώτα στην αεροτομή του μονοθεσίου του και στη συνέχεια σε αυτό του Λιούις Χάμιλτον. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά και η FIΑ τον τιμώρησε με 50 χιλ. ευρώ.

Σε λίγη ώρα αναμένεται και η απόφαση της FIA για τον Λιούις Χάμιλτον. Από την μεριά τους, πάντως, οι άνθρωποι της Mercedes υποστήριξαν στην εκδίκαση πως ο Φερστάπεν κατά το τσεκάρισμα της αεροτομής και των φτερών του μονοθεσίου, δεν προκάλεσε κάποια ζημιά.



Το έγγραφο της FIA για τον Μαξ Φερστάπεν και την τιμωρία του:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!