Ένα μέρος της απάντησης που φέρεται να έδωσε το Φεβρουάριο η FIBA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος της η Ευρωλίγκα για απειλές κατά συλλόγων και ομοσπονδιών που συντάσσονται με την ECA φέρνει στη δημοσιότητα η As.

Σε αυτό η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει πως δεν απείλησε ποτέ με κυρώσεις και πως σέβεται το δικαίωμα να επιλέγει κάθε ομάδα ή διοργάνωση το πού θα αγωνίζεται, κάτι που ωστόσο από τα μέσα του Απρίλη δεν ισχύει, καθώς η FIBA έχει με επιστολές της απειλήσει με κυρώσεις τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους που συντάσσονται με την ECA

«Η FIBA δεν έχει επιβάλει καμία ποινή στους συλλόγους ή στις εθνικές ομοσπονδίες ή στις λίγκες. Η FIBA δεν έχει υποχρεώσει τις παραπάνω να κόψουν κάθε δεσμό με της διοργανώσεις της Euroleague, ούτε έχει απειλήσει ή τιμωρήσει ομάδες για τη συμμετοχή τους σε αυτές. Η FIBA είναι σύμφωνη με την αρχή τα μέλη της κοινότητας του μπάσκετ να είναι ελεύθερα να επιλέξουν τη διοργάνωση, όπου θα συμμετάσχουν. Η FIBA έχει αποφασίσει να μην τιμωρήσει καμία πλευρά μόνο και μόνο για συμμετοχή της στις διοργανώσεις της Euroleague» αναφέρει μέρος της απάντησης, όπως τη δημοσιεύει η ισπανική As.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube