Δεν αποσύρει το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη η Meta.

Για την ακρίβεια όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση χθες το βράδυ η εταιρεία του Ζούκεμπεργκ η οποία έχει στην κατοχή της και τα δύο social media, δεν είχε ποτέ διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, σε αυτή αρνείται κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε μια τέτοια απειλή για να γίνουν αλλαγές στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και τους μεγάλους περιορισμούς στη χρήση τους από τα μέσα αυτά.

Θυμίζουμε πως η Meta στην πρώτη της ανακοίνωση είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να εγκριθεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων για να μπορεί να λαμβάνει και να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες από αυτά όπως εκείνη θέλει.

Τι ακριβώς συμβαίνει;


Πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Digital Services Act από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το οποίο οι στοχευμένες διαφημίσεις που κάνουν χρήση των δεδομένων των χρηστών περιορίζονται.

Γενικά, τόσο με το GDPR, όσο και με άλλα σχετικά νομοσχέδια, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό της γύρω από τις εταιρίες και την άνευ κανόνων επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών των Ευρωπαϊκών χωρών. Η Meta, λοιπόν, ουσιαστικά ανέφερε ότι εάν αποφασισθεί η ψήφιση της επίμαχης αυτής διάταξης που απαγορεύει την επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών Ευρωπαϊκών χωρών σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να σταματήσουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube