Τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια της νεόκτιστης και άκρως εντυπωσιακής πίστας της «Madring» έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής (11/09) στον μαγικό κόσμο της Formula 1 με τη διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μαδρίτης!

Οι οδηγοί και οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μία ώρα ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την πίστα και τις δυσκολίες της, αλλά και να μοντάρουν τα μονοθέσιά τους ενόψει του τριημέρου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο, όσο κυλούσε η διαδικασία του FP1, οι χρόνοι μειωνόντουσαν σημαντικά, δείγμα ότι οι πιλότοι άρχιζαν και ένιωθαν άνετα στη «Madring», μαθαίνοντας παράλληλα τα μυστικά της!



Σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής, η Mercedes έδειξε εντυπωσιακό πρόσωπο και ένα... σκαλί πάνω από τον ανταγωνισμό, με τον Τζορτζ Ράσελ να καταγράφει τον ταχύτερο χρόνο με 1:34.077 και τον Κίμι Αντονέλι να ακολουθεί στα +0.286.

Ακολούθησαν οι δύο Ferrari με τους Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον να πετυχαίνουν τον 3ο και 4ο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα, όντας, ωστόσο, στο μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή, με τους Φερστάπεν, Νόρις, Λίντμπλαντ, Πιάστρι, Χούλκενμπεργκ και Λόουσον να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η κατάταξη στο FP1:


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube