Όλα στο... κόκκινο στο Λας Βέγκας! Η Ferrari είχε την τιμητική της στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Σαρλ Λεκλέρ να παίρνει την pole position και να γίνεται ο τρίτος πιλότος της ιστορίας που κατορθώνει κάτι τέτοιο! Ο Μονεγάσκος ήταν απόλυτος κυρίαρχος των δοκιμών κατάταξης και με χρόνο 1:32:726 θα είναι αυτός που θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix.



Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ, αλλά λόγω της ποινής 10 θέσεων που έχει από χθες θα ξεκινήσει πιο πίσω και έτσι στη 2η θέση και στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull που τερμάτισε 3ος.

Στο Q1 παρά την επιφυλακτική εκκίνηση των πιλότων, η συνέχεια ήταν εκρηκτική, καθώς άπαντες προσπάθησαν να ανεβάσουν τους χρόνους και με τον Λεκλέρ να παραμένει στην πρώτη θέση και τον Σάρτζεντ να κάνει την έκπληξη και να μπαίνει στην πρώτη δεκάδα. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την πλευρά της McLaren, καθώς αμφότερα τα μονοθέσια της αποκλείστηκαν ενώ αντίθετα στο Q2 συνέχισαν οι Νόρις, Οκόν, Τσουνόντα και Πιάστρι.

Σχετικά ίδια και η εξέλιξη στο Q2 με τους Χάμιλτον και Φερστάπεν να κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα από την πρώτη θέση. Οι Ferrari πήγαν όμως στα πιτς με αποτέλεσμα οι αλλαγές στα ελαστικά να τις φέρνουν ξανά στο 1-2. Η εξέλιξη για κάποιους ωστόσο ήταν κακή, καθώς Πέρες και Χάμιλτον έμειναν εκτός κάτι το οποίο συνέβη και με τους Χούλκενμπεργκ, Στρολ και Ρικιάρντο.

Η μικρή κόντρα ανάμεσα στις δυο Ferrari και τον Φερστάπεν, πρόσθεσε στην εξίσωση και τον Αλόνσο ο οποίος απείχε μισό δευτερόλεπτο στο Q3.

O Λεκλέρ ωστόσο πέρασε... αέρας παίρνοντας την pole position και τον Σάινθ να σταματά μόλις 44 χιλιοστά πίσω του Ο Φερστάπεν ήταν 3ος και θα βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και ακολούθησαν οι Ράσελ, Γκασλί, Άλμπον, Σάρτζεντ, Μπότας, Μάγκνουσεν και Αλόνσο.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!