Απίστευτο! Το ταξιδιωτικό site της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» (The Guardian Holidays) «πουλάει» στους αναγνώστες του, τουριστικά βιωματικά πακέτα με ... brand την Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης. Το πακέτο, με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώ» έχει διάρκεια επτά μέρες, κοστίζει 2.854 ευρώ και η πρώτη εκδρομή ανακοινώθηκε για την περίοδο 31/3 έως 6/4.

Ρόλο ξεναγού, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ανάρτηση, θα έχουν η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Ελενα Σμιθ και ο Σαμιώτης δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

Πρόκειται για «μία
εκπαιδευτική και ενημερωτική περιοδεία στη σύγχρονη Ελλάδα, που θα εξερευνήσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρόσφατη οικονομική κρίση» αναφέρουν οι πληροφορίες του «πακέτου», συνεχίζοντας : «Πουθενά στην Ευρώπη η χρηματοπιστωτική κρίση δεν είχε πιο βαθιά αποτελέσματα απ' ό,τι στην Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά οι Έλληνες παρέμειναν ανθεκτικοί. Θα παρακολουθήσουμε και τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της 7ήμερης εκδρομής στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία :

Ν' αποκτήσουν μια εντυπωσιακή και εκπαιδευτική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, αντλώντας διδάγματα από την πρόσφατη κρίση και την ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού.

Να συναντηθούν και να ταξιδέψουν με την Έλενα Σμιθ, ανταποκρίτρια της Guardian στην Ελλάδα και να τους συνοδέψει στην Αθήνα.

Να συναντήσουν στην Σάμο τον ντόπιο δημοσιογράφος Μάνο Στεφανάκη και να έχουν επαφές με τοπικούς δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες.

Να γνωρίσουν ΜΚΟ που εργάζονται στη Σάμο.

Να επισκεφθούν την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και συζητήσουν με διαδηλωτές, Έλληνες δημοσιογράφους και πρώην υπουργούς.

Να ανακαλύψουν την οικονομική κρίση, με επίσκεψη σε μία γειτονιά της Αθήνας, βλέποντας το έργο των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και του δήμου που υποστηρίζουν ανθρώπους επλήγησαν από την κρίση.

Να επισκεφθούν το λιμάνι του Πειραιά και να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, με πρόσφυγες, εκπροσώπους τοπικών ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών, καθώς και με Έλληνες αξιωματούχους.

«Κορυφαίοι αναλυτές θα απαντήσουν σε δικές σας ερωτήσεις, ώστε να καταλήξετε στα συμπεράσματά σας σχετικά με ορισμένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα» καταλήγει η προώθηση του τουριστικού «πακέτου» της βρεταννικής εφημερίδας.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εορτολόγιο: Μεγάλη γιορτή σήμερα 8 Νοεμβρίου – Ποιοι γιορτάζουν

43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα Κυριακή – Αλλαγές σε μετρό και τραμ

Σοκ στην Πολωνία μετά τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 16 στο μακελειό της Κρακοβίας

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Το διπλωματικό παρασκήνιο πίσω από τη δήλωση Φιντάν - Επόμενο κρας τεστ σε Κάρπαθο

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά