Έπειτα από ένα πολύωρο ταξίδι με δύο πτήσεις και μία διαδρομή μίας ώρας με λεωφορείο, η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στην Βιτόρια ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα για τον 2ο όμιλο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», αναχώρησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι με προορισμό το Μόναχο, από εκεί επιβιβάστηκαν σε άλλη αεροπλάνο για το Μπιλμπάο και μετά έφτασαν οδικώς στη Βιτόρια, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.
Αποστολή στη Βιτόρια, Νίκος Ζέρβας
Οι πτήσεις ήταν καλές με λίγες αναταράξεις λόγω καιρικών συνθηκών και οι περισσότεροι παίκτες απόλαυσαν τον ύπνο τους, έπαιξαν ηλεκτρονικά παιχνίδια και διάβασαν βιβλία. Στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένη η προπόνηση στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πήρε 13 παίκτες στην αποστολή αφού έτοιμος είναι και ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα κάνει επίσημο ντεμπούτο για φέτος μετά τον τραυματισμό του που τον άφησε ένα μήνα εκτός.
Στα αξιοσημείωτα του ταξιδιού, η κοινή πτήση από Μόναχο για Μπιλμπάο με την ομάδα χάντμπολ της σερβικής Βοϊβοντίνα, η οποία αντιμετωπίζει την βασκική ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες της, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Ολυμπιακού, έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ ο προπονητής της, ζήτησε και αυτόγραφο για την κόρη του, που όπως είπε είναι μεγάλη φαν του Λαρισαίου γκαρντ. Αρκετά από τα στελέχη της, είχαν και συζητήσεις με τον συμπατριώτη τους, Νίκολα Μιλουτίνοφ.