Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή δασικών εκτάσεων λόγω των πυρκαγιών το 2021 από την αρχή της χρονιάς ως τη 14η Αυγούστου, δείχνουν επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Ιταλία κάηκαν 1. 200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας.

Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο κάηκαν 1.160.000 στρέμματα.

Η Ιταλία κατέγραψε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ: από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τη 14η Αυγούστου στις περιφέρειές της ξέσπασαν 472 μεγάλες πυρκαγιές, οι περισσότερες στην ΕΕ. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία, με 228 πυρκαγιές.

«Συζητήσαμε σήμερα με τον πρωθυπουργό (της Ιταλίας) Μάριο Ντράγκι μέτρα στήριξης, αρχίζοντας από τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους κτηνοτρόφοι και αγρότες και να αποφύγουμε την εγκατάλειψη των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές», δήλωσε χθες ο ιταλός υπουργός Γεωργίας, ο Στέφανο Πατουανέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη