Για δεύτερη χρονιά ο δήμος, οι αθλητικοί φορείς και η κοινωνία της Κοζάνης, τίμησαν τον αείμνηστο Νικόλα Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που επί δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τον ελληνική αθλητισμό, από τις θέσεις του ποδοσφαιριστή, του ποδηλάτη, του σκιέρ, του τενίστα, του προπονητή ποδοσφαίρου και μπάσκετ και κυρίως του γυμναστή που αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγαλύτερη αγάπη του, τον σχολικό αθλητισμό.

Κεντρικοί ομιλητές στις φετινές εκδηλώσεις, ήταν τρεις κορυφαίοι ποδοσφαιριστές.

Ο Γιώργος Χ. Γεωργιάδης με τεράστια καριέρα στην Ελλάδα και στην Αγγλία και  μέλος σήμερα του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Κύπρου Γιάννης Οκκάς, από τους μεγαλύτερους επιθετικούς  που ανέδειξε το κυπριακό ποδόσφαιρο και με τεράστια καριέρα σε κορυφαίους ελληνικούς και κυπριακούς συλλόγους. Και ο ανερχόμενος νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Λευτέρης Χουτεσιώτης. Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό Ιωάννης Ιωαννίδης, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Γιώργος Ντζιμάνης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ Νίκος Μάλλιαρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου ΚοζάνηςΓιώργος Παπακώστας, καθώς και πρώην συμπαίκτες του τιμώμενου.



Οι τρεις ποδοσφαιριστές το Σάββατο το πρωί είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν στα δεκάδες παιδιά που συγκεντρώθηκαν στο Κοβεντάρειο, τα μυστικά του αθλήματος αλλά και ιστορίες από την προσωπική τους καριέρα. Ακολούθησε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των πιτσιρικάδων που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Κοζάνης.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καισαρειά Κοζάνης το 1952.Τελείωσε το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας. Αγάπησε από μικρός τον αθλητισμό και του αφιερώθηκε με πάθος. Σε ηλικία 16 ετών φόρεσε τα χρώματα του Λασσάνη Κοζάνης, έπαιξε ένα χρόνο στη Δάφνη Αθηνών και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Φ.Σ. Κοζάνης. Στη συνέχεια υπηρέτησε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ από τη θέση του προπονητή με σημαντικότερη επιτυχία στην άνοδο της ομάδας της Σιάτιστα στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Για χρόνια πολλά άφησε τη σφραγίδα του στην περιοχή ως δάσκαλος, ως ενεργός πολίτης και πάντα υπέρμαχος της άμιλλας και του αθλητικού πνεύματος. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τα κοινά παρεμβαίνοντας με αμέτρητα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, διεκδικώντας δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό για τους αδύναμους συμπολίτες του.



«Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Νικόλα θα διεξάγονται σε ετήσια βάση και κάθε χρόνο θα είναι καλύτερες. Ηταν ένας δάσκαλος που ζούσε για τον αθλητισμό και αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση. Χαίρομαι που ο δήμος της Κοζάνης και η τοπική κοινωνία τον τίμησαν επάξια» δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας των εκδηλώσεων Πασχάλης Παπαδόπουλος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

3Χ3 με πεντάρα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Τρομερή σουτάρα της Κανέλλου και προβάδισμα τριών γκολ για τον Παναθηναϊκό!

Προβάδισμα νίκης για τον Παναθηναϊκό στα Γρεβενά με δύο γκολ της Τζούρτζεβιτς

Η άλωση της Μασσαλίας, η αντίδραση του Παναθηναϊκού και ο γενναίος ΟΦΗ: Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ιστορική επιστροφή της Ελλάδας στη 10η θέση της UEFA μετά από 14 χρόνια και 8η στην ευρωπαϊκή συγκομιδή της σεζόν!

Βαθμολογία UEFA: Στη 10η θέση η Ελλάδα - Πώς διαμορφώθηκε η διαφορά από Τσεχία και Πολωνία!

Ο Καρέτσας… ψηφίζει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία: Οι γρήγορες απαντήσεις σε πέντε διλήμματα

Βαθμολογία UEFA: Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να φέρει την Ελλάδα στην 10η θέση

Τι υποστήριξαν Βόλος-Πανσερραϊκός για τη «χειραγώγηση» αγώνων: «Ο Σούντγκρεν μίλησε σαν... μεθυσμένος»

Αποθέωσε την Κ19 της ΑΕΚ ο Ηλιόπουλος: «Είστε μάγκες, ελάτε πίσω με ψηλά το κεφάλι για τις επόμενες κατακτήσεις»