Η παρουσία τους αποτέλεσε σημείο αναφοράς του πρώτου IronMan στην Αθήνα με τα 2 αδέρφια που συμμετείχαν στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη, στις 23 Οκτωβρίου, να αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα ενδυνάμωσης και υποστήριξης ανθρώπων με αναπηρία στον αθλητισμό και την κοινωνία.



Ο Πέδρο και ο Μιγκέλ Πίντο είναι δύο αδέλφια που λατρεύουν τα σπορ. Ο 32χρονος Πέδρο πάσχει από εγκεφαλική παράλυση η οποία οφείλεται σε επιπλοκές τοκετού. Με τον αδελφό του Μιγκελ, ο οποίος τρέφει μεγάλο πάθος για τον αθλητισμό, αποφάσισαν, σχεδόν αυθόρμητα, πριν τέσσερα χρόνια να λάβουν μέρος για πρώτη φορά στο IronMan, έναν εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα μεγάλης απόστασης και αντοχής που περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο.



Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τη συμμετοχή σε 30 τέτοιους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και αυτόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος IronMan στο Αμβούργο, στον οποίο μάλιστα αποτέλεσαν την πρώτη «ειδική» ομάδα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με επιτυχία, αποφάσισαν να λάβουν μέρος και στο πρώτο IronMan της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Βουλιαγμένη στις 23 Οκτωβρίου (1,9 χλμ κολύμπι, 90 χλμ ποδήλατο και 21 χλμ τρέξιμο).



Η παρουσία τους, όπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε από κοινό και αθλητές και αποτέλεσε ξεχωριστό παράδειγμα αποδοχής, ισότητας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης για τους ανθρώπους με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

Καθοριστικό ρόλο για τη συμμετοχή τους αυτή έπαιξε η αδιάκοπη στήριξη της Kaizen Gaming. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη GameTech εταιρία στην Ευρώπη και το διεθνές της brand Betano, με το οποίο δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, υποστηρίζει σταθερά την σημαντική προσπάθεια των Iron Brothers, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Herois, το οποίο στηρίζει, τα τελευταία 3 χρόνια, μεταξύ άλλων, ερασιτέχνες αθλητές που αποτελούν έμπνευση με την προσπάθειά τους.

Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Kaizen Gaming και της συμμετοχής των αδερφών στον αγώνα, η Εταιρία βοήθησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, Φροντίδα, προχωρώντας σε δωρεά για κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών των ωφελούμενων τους.



Δημιουργώντας σταθερά ένα διευρυμένο κοινωνικό αποτύπωμα

Η Kaizen Gaming, με μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, καλύπτει πρακτικές ανάγκες, σε έκτακτα ή διαρκή προβλήματα, δημιουργώντας προφανές όφελος για την κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού στις οποίες δραστηριοποιείται.

Από το 2017, η εταιρία, υλοποιεί διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς, με τη δράση ‘Μικροί Ήρωες’, με την οποία στηρίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες παιδιών και αναλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών στα ακριτικά νησιά καθώς και με ενέργειες σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις, παρέχοντας βοήθεια και χρηματοδότηση σε κοινωνικούς σκοπούς ή έκτακτες ανάγκες.



Έτσι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Kaizen Gaming ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την κατασκευή έξι φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με τη στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές ενώ συμμετείχε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, προχωρώντας σε χρηματική δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Stoiximan Super League: Με φόρα η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, πονηρή έξοδος για τον ΠΑΟΚ, με Γιάρεμτσουκ στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός

Η Stoiximan παρουσιάζει τη νέα της εικόνα

Ξέρει τα… κατατόπια της Λουντογκόρετς ο Ντεσπόντοφ, σκληρό ματς για την ΑΕΚ, βίοι παράλληλοι για Παναθηναϊκό & Βικτόρια

Champions League: Για το πρώτο από τα τρία βήματα πρόκρισης ο Ολυμπιακός κόντρα στην Καϊράτ!

Καϊράτ-Ολυμπιακός: Τελευταία ευκαιρία με... Ελ Κααμπί

Stoiximan Super League: Δεσπόζει το ντέρμπι Θεσσαλονίκης, «πονηρή» έξοδος για Παναθηναϊκό, με φόρα η ΑΕΚ με Ατρόμητο

Stoiximan Super League: Με ροτέισον και Στρεφέτσα ο Ολυμπιακός, ψάχνεται ακόμη ο ΟΦΗ

Stoiximan Super League: Ζόρικη έξοδος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ντέρμπι αποδείξεων για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Ώρα Ευρώπης: Ευκαιρία για ΠΑΟΚ κόντρα στη Μπραν, με μομέντουμ ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Στουρμ, μετράει δυνάμεις η ΑΕΚ

Champions League: Γεμάτη προβλήματα η Ρεάλ, γεμάτος πάθος ο Ολυμπιακός στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκης!