Στις 18 Φεβρουαρίου ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ είχε αναφερθεί στη στήλη του στη γαλλική εφημερίδα σε ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 16 Φεβρουαρίου όταν κόντεψαν να έρθουν στα χέρια λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε αρνηθεί το περιστατικό ενώ ο επικεφαλής του EUrogroup είχε δηλώσει στους Financial Times ότι δεν υπήρξε φυσική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Ο Κατρεμέρ όμως την Παρασκευή επανήλθε στο περιστατικό καθώς η επιβεβαίωσή του ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Γάλλου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ήταν και αυτός που τότε είχε χωρίσει τους δύο άνδρες πριν τα πράγματα πάρουν πολύ άσχημη τροπή.

Ο ανταποκριτής της Liberation ρώτησε τον κ. Μοσκοβισί για τη στιγμή που σημάδεψε τους προηγούμενους έξι μήνες διαπραγματεύσεων στα πλαίσια σύνεντευξης για ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και η απάντηση που πήρε ήταν αποκαλυπτική:

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση από τον Ντάισελμπλουμ ενός εγγράφου. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο ότι είναι ψεύτης και αναγκάστικα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μετωπική σύγκρουση τρένων στο περίφημο Μάτσου Πίτσου του Περού - Νεκρός μηχανοδηγός, δεκάδες τουρίστες τραυματίες

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια