Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει -μέχρι στιγμής-το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.

Πρόκειται για τη μεγάλη ομάδα των προσφύγων που απηυδισμένοι από την πολυήμερη διαμονή, κάτω από άθλιες συνθήκες, στον καταυλισμό της Ειδομένης, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής να ψάχνουν ένα σημείο στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, προκειμένου να περάσουν στη γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Αν και γνωρίζουν ότι είναι παράνομη η διέλευση στην ΠΓΔΜ, έχουν φορτωθεί όλα τα υπάρχοντά τους, αγκαλιά με τα παιδιά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για περίπου 500 ανθρώπους που έφυγαν από τον καταυλισμό, φορτωμένοι με τα υπάρχοντά τους, αποφασισμένοι να βρουν κάποιο αφύλακτο σημείο για να μπουν στη γειτονική χώρα.

Κρατώντας ένα σχοινί προσπαθούν, ο ένας πίσω από τον άλλο, να περάσουν ένα ποτάμι λίγα μέτρα από τα σύνορα, περίπου 500 πρόσφυγες που ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης αποφασισμένοι να φτάσουν στην ΠΓΔΜ, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

«Περπατάμε γιατί θέλουμε να φτάσουμε στη βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχει ασφάλεια», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Άμερ, από τη Συρία, ενώ ο συνοδοιπόρος του Τάρεκ εξηγεί πως η κατάσταση στην Ειδομένη είχε καταστεί ανυπόφορη τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που είχε μετατρέψει σε λίμνη πολ



Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Δεν χορήγησα μέθη», λέει η γιατρός - Τι υποστηρίζει ο συγκατηγορούμενός της

Αυτιάς σε Κομισιόν: «Αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού αποθεματικού καυσίμων»

Δύο συλλήψεις για υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με... γερή μπάζα στην Φλώρινα

Πυροβολισμός τα ξημερώματα στα Λαδάδικα – Άγνωστος έριξε στον αέρα και εξαφανίστηκε

Ξεπέρασαν τις 8.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στο Κονγκό - Σχεδόν 4.000 οι θάνατοι

Μαδρίτη: Δεύτερη νύχτα πέρασαν στον «καταυλισμό διαμαρτυρίας» οι ακτιβιστές υπέρ της προσιτής στέγης

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τις πλημμύρες της 16ης Σεπτεμβρίου στην Μπανγκόκ

Γάλα και κρέας στο ηλεκτρονικό «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ για περιορισμό των ελληνοποιήσεων

Βιολάντα: Διαψεύδει απολύσεις εργαζομένων λόγω καταθέσεων στις Αρχές

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Προκοπίου - Η πορεία της στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο