Ο Οκτώβρης έχει μπει όμως σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ο καιρός συνεχίζει να αγαπάει την Ελλάδα και η χώρα μας είναι ακόμη δημοφιλής για όσους θέλουν να συνδυάσουν λίγες μέρες διακοπών με μπόλικο ήλιο.

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ποδόσφαιρο; Σε πρώτη φάση καμία, όμως απ’ την άλλη δεν θα μπορούσαμε να κακολογήσουμε τους ξένους διαιτητές που έρχονται να διευθύνουν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος εάν έχουν περισσότερο στο μυαλό τους το αν θα βρουν ελεύθερο τραπέζι σε ένα καφέ στη Βουλιαγμένη ή αν χρειάζεται κράτηση για να φάνε με θέα τον Θερμαϊκό το Σαββατοκύριακο. Τα ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας άλλωστε θυμίζουν για αυτούς περισσότερο δουλειά ρουτίνας παρά αποστολή ειδικών συνθηκών.

Τι report λέτε να έδωσαν οι κύριοι Γκεστράνιους, Φενταγί και Κριστόφερσεν στους συναδέλφους τους σε Φινλανδία, Ελβετία και Δανία σχετικά με τα «δύσκολα» ελληνικά ντέρμπι τα οποία κάνουν «τζιζ» για τους Έλληνες ρέφερι; Ποιος από τους τρεις είδε το έργο του να γίνεται δύσκολο; Ποιος είχε πάνω απ’ το κεφάλι του παίκτες που θα του γκρινιάζουν και θα του λένε τι δεν σφύριξε σωστά ή σε ποιον αντίπαλο πρέπει να βγάλει κάρτα; Ποιος παράγοντας πλησίασε κάποιον εκ των τριών για να του βάλει τις φωνές στο ημίχρονο ή μετά το τέλος του ματς; Ποιος άκουσε το όνομά του από την κερκίδα; Ποιος ένιωσε πίεση στο τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα; ΚΑΝΕΙΣ.

Η Ελλάδα τουριστικά έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα και ποντάρει πλέον στην έλευση κι άλλων διαιτητών από το εξωτερικό για να τονώσουν την βασανισμένη οικονομία. Φανταστείτε επίσης το πόσο άτυχος μπορεί να νιώθει ο Σάντρο Σέρερ, που έχασε το διήμερό του στη χώρα μας λόγω τραυματισμού. Βέβαια το Σαββατοκύριακο του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Φάληρο ο καιρός ήταν άθλιος, αφού πάνω από τον ουρανό της χώρας έκανε βόλτα ο Ζορμπάς, ωστόσο, η Αθήνα είναι μια πόλη που μπορείς να ευχαριστηθείς ακόμη και με βροχή.

Έχοντας πλέον σαφή εικόνα από την παρουσία των ξένων διαιτητών στα τρία ντέρμπι που έχουν σφυρίξει συνολικά είδαμε σχετικά καλές διαιτησίες σε σημείο που μπορεί να πει κάποιος πως όλοι τους μαζί με τους βοηθούς πέρασαν ουσιαστικά απαρατήρητοι, άσχετα με τα όποια παράπονα υπάρχουν παραδοσιακά μετά από τέτοιου τύπου παιχνίδια. Βέβαια, μέχρι στιγμής, κανένας δεν χρειάστηκε να δείξει τις ικανότητές του σε κάποια δύσκολη φάση. Τόσο στην Τούμπα, όσο στο Φάληρο και στο ΟΑΚΑ δεν υπήρξε ευτυχώς ή δυστυχώς η φάση που θα μας κάνει να βγάλουμε τα μάτια μας μπροστά από τα μόνιτορ για να καταλήξουμε στο αν υπάρχει παράβαση ή όχι και αν ενήργησε σωστά ή όχι ο διαιτητής.

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσικίνιο: «Νιώθω άνετα όπου και εάν παίζω - Πιστεύουμε στον εαυτό μας»

ΑΕΚ: Δίπλα στην ομάδα οι φίλοι της - Αποχαιρέτησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, θα την υποδεχτούν στην Αθήνα!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»