Ασταμάτητη στην έδρα της η Μακάμπι!

Η ομάδα του Οντέντ Κάτας νίκησε 90-81 την Παρτίζαν, βάζοντας «στοπ» στο σερί τεσσάρων νικών που μετρούσαν οι Σέρβοι στην Ευρωλίγκα. Με αυτόν τον τρόπο, η Μακάμπι ανέβηκε στο 10-8 και συνεχίζει να πατάει στην οκτάδα, με τους Σέρβους να πέφτουν στο 8-10.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την Παρτίζαν να προσπαθεί να αντεπιτεθεί στο τέλος χάρη στα... ηρωικά των Αβράμοβιτς και Πάντερ, ωστόσο τελικά να ηττάται χωρίς να έχει προηγηθεί ποτέ στον αγώνα!

Κορυφαίος και πάλι ο Λορέντζο Μπράουν που πέτυχε 21 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο κομβικός Μπόνζι Κόλσον και 13 ο Τζαρέλ Μάρτιν.

Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μεγάλο ματς έκανε ο Κέβιν Πάντερ με 22 πόντους, ενώ 17 είχε ο Ντάντε Έξουμ και 15 οι ΛεΝτέι και Αβράμοβιτς.

Το ματς
Η Μακάμπι μπήκε με την... ορμητικότητα που συνηθίζει στο ματς, πηγαίνοντας γρήγορα με Κόλσον και Νίμπο πρωταγωνιστές στο 12-0. Η Παρτίζαν άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και χρειάστηκε σχεδόν πέντε λεπτά για να βρει σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα του Κόλσον προηγήθηκαν και με 14 (18-4). Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με κυριαρχία της Μακάμπι, που αποτυπώθηκε στο τελικό 24-13.

Πολύ γρήγορα στη δεύτερη περίοδο, η Παρτίζαν έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 με ΛεΝτέι και Πάντερ, μειώνοντας στους 8 (26-18), η Μακάμπι ωστόσο απάντησε και ξέφυγε πάλι με 11 χάρη στον Μπράουν (30-19). Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να ελέγχουν το ματς για μεγάλο μέρος της δεύτερης περιόδου, πριν αρχίσουν οι Σέρβοι σταδιακά να ροκανίζουν τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Πάντερ, μειώνοντας τελικά στους 7 με τη λήξη του ημιχρόνου (46-39).

Στην τρίτη περίοδο, η Μακάμπι επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Τζαρέλ Μάρτιν. Οι Σέρβοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στο ματς με ηγέτη τον Έξουμ, που έκανε απίθανη τρίτη περίοδο, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν πιο πληθωρικό παιχνίδι και τους Μπάλντουιν, Μάρτιν σε καλή μέρα, κρατώντας τη διαφορά ψηλά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (64-53).

Η Μακάμπι μπήκε στην τέταρτη περίοδο με σκοπό να καθαρίσει το ματς, όμως υπολόγιζε χωρίς τον Αλέξα Αβράμοβιτς, που με συνεχόμενους πόντους έφερε την Παρτίζαν μετά από ώρα στους 6 (73-67). Oι Σέρβοι έγιναν επικίνδυνοι κρατώντας τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, με τον Λορέντζο Μπράουν να δίνει μεγάλη ανάσα στη Μακάμπι με τρίποντο (80-71), πριν ο Πάντερ ξαναμειώσει στους 6 (80-74). Ο Μάρτιν και πάλι έβαλε μεγάλο σουτ, πηγαίνοντας ξανά τους Ισραηλινούς στο +9 (83-74), ο Πάντερ όμως δεν το έβαζε κάτω (83-77). Τελικά, ένα μεγάλο σουτ του Ντιμπαρτολομέο τέλειωσε το ματς, με τη Μακάμπι να παίρνει τη σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 46-39, 64-53, 90-81

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με δεκάδα η αποστολή της Μονακό για ΣΕΦ

Ντιαλό: «Ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς ήταν το Final Four - Αγαπώ τον coach Σπανούλη, μας βοήθησε όλους»

Πετρίδης: «Τεράστια, σε πολλά επίπεδα, η απουσία του Σλούκα - Την Τρίτη θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση»

Ζέρβας: «Κομβικό το 2-0, όπως και αν έρθει για τον Ολυμπιακό - Να οδηγήσει τη Μονακό σε λάθη…»

Λεσόρ: «Ξέρουμε τι διακυβεύεται και δεν χρειαζόμαστε έξτρα κίνητρο - Να δείξω σε όλους γιατί περίμεναν να επιστρέψω»

Ντε Λαρέα: «Όλοι έχουμε τη φιλοδοξία να παίξουμε σε Final Four - Nα είμαστε έτοιμοι κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Φαρίντ: «Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατή άμυνα με τη Βαλένθια και να ρίξουμε τον ρυθμό»

Αταμάν: «Μεγάλη απώλεια ο Σλούκας, είχε πρόβλημα την τελευταία εβδομάδα - Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες»

Κανονικά με Όσμαν στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός

Σοκ με Σλούκα στον Παναθηναϊκό: Χάνει τη σειρά με τη Βαλένθια