Δεν είναι μόνο κορυφαίος πιλότος της F1, αλλά και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που το δείχνει με πράξεις. ο Φερνάντο Αλόνσο επιστρέφει την ερχόμενη χρονιά και θα τρέξει στο Μονακό, όπου ο ίδιος έχει κερδίσει δύο φορές, όμως πριν από αυτό σχεδίασε την καλύτερο «αγώνα» σε αυτή την πίστα.

Ο Ισπανός, που είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNICEF, σχεδίασε ένα φανταστικό πρωτοσέλιδο για λογαριασμό της εφημερίδας Marca. Αναπαριστώντας τις σημειώσεις που κάνει πριν από κάθε αγώνα, μας δείχνει τη διαδρομή που ακολουθεί ένα εμβόλιο, από τη στιγμή που θα γίνει μία δωρεά, μέχρι να φτάσει στα παιδιά του κόσμου που το έχουν ανάγκη, για να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

«Για το πρωτοσέλιδο εμπνεύστηκα από την πίστα του Μονακό, που είναι πολύ εμβληματική, είναι η πιο διάσημη και αυτή που όλοι γνωρίζουν και ήθελα να το επαναλάβω και να δώσω σημασία στις πιο διάσημες καμπύλες του πρωταθλήματος με τα μηνύματα που είναι σημαντικό να δώσουμε μαζί με τη UNICEF στον κόσμο», ανάφερε ο Ισπανός πρωταθλητής.



Πρόκειται για την καμπάνια #PequenasSoluciones (μικρές λύσεις) της UNICEF, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία του παιδικού εμβολιασμού για τις ασθένειες για τις οποίες υπάρχει το εμβόλιο.

«Έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα και πάνω από όλα τα παιδιά. Μακάρι αυτό το πρωτοσέλιδο να δείξει από πρώτο χέρι το έργο που κάνει η UNICEF κάθε μέρα», τόνισε ο Αλόνσο.



Ενδεικτικά να αναφέρουμε για τις σημειώσεις του Φερνάντο Αλόνσο, στην εκκίνηση του πολύ σημαντικού αγώνα είναι οι δωρεές από όλους εμάς. Ακολουθεί η συγκέντρωση των εμβολίων και η αποστολή τους σε 99 χώρες. Πολύ σημαντική «στροφή» αποτελεί η σωστή διαδικασία αποστολής ώστε να φτάσουν στην κατάσταση που πρέπει και στη σωστή θερμοκρασία, ενώ στον τερματισμό βλέπουμε τη νίκη που πετυχαίνουν μέσω των εμβολίων, εκατομμύρια παιδιά κόντρα σε ασθένειες που σε κάποιες χώρες παραμένουν θανατηφόρες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube