Την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ ζητά η ΓΣΕΕ, προειδοποιώντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προκαλέσει τη Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα να ενεργοποιήσουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί.

«Η ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση», επισημαίνει.

Και συμπληρώνει: «H επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει ευθέως ζητήματα παραβίασης των Δημοκρατικών Κανόνων και θεσμικής λειτουργίας καθώς εκτός από το “μαύρο” αφορά και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία τους, το μέλλον τους».

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει πως «η αντίδραση και ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ. Αφορά σε όλες τις δημόσιες – κοινωνικές επιχειρήσεις. Αφορά όμως πρωτίστως στη δημοκρατία που βάναυσα-αυταρχικά-ετσιθελικά παραβιάζεται από την Εκτελεστική Εξουσία».

«Ο αγώνας για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών πρακτικών και των πολιτικών που “στραγγαλίζουν” τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, θα συνεχιστεί όσο και αν χρειαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γροιλανδία: Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες - Τι αναφέρει η κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς

Κλείνουν λωρίδες στον Κηφισό από Δευτέρα και για 2 ακόμη μέρες – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Ενωμένοι στην αντίδρασή μας»: Κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς για τη Γροιλανδία

Λήμνος: 20χρονος έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ο Μακρόν θα ζητήσει οικονομικά αντίποινα της ΕΕ μετά τις απειλές του Τραμπ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες για υπόθεση επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Επιχείρηση διάσωσης οχτώ ορειβατών στον Ταΰγετο - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Ληστεία σε κατάστημα «Pokemon» στη Νέα Υόρκη: Ληστές έφυγαν με λεία 100.000 δολαρίων

Πύρινη «κόλαση» στη Χιλή: Δασική πυρκαγιά, απειλούνται 3.000 κατοικίες

Κλείνουν λωρίδες στον Κηφισό από Δευτέρα και για 2 ακόμη μέρες – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις