O Aντρέας Όμπστ εκτέλεσε την Μπασκόνια με 37 πόντους και έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τζέσαπ με 17 και Μάικ με 13, οδήγησε την Μπάγερν στην 7η νίκη της στη φετινή Euroleague, λίγο πριν αυτή έρθει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (09/01, 21:15).

Για τους Βάσκους ξεχώρισε ο Σπανιόλο με 20 πόντους. Ο 29χρονος μπόμπερ της Μπάγερν πάντως εξασφάλισε και το MVP της αγωνιστικής, αφού είχε 6/7 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι θα πάρουν ένα γρήγορο προβάδισμα με 10-5, περίπου στα μισά της περιόδου, όμως με δύο τρίποντα του Ομπστ και ένα καλάθι του ΜακΚόρμακ, οι Βαυαροί θα πάρουν κεφάλι στο σκορ με 13-12, ενώ ένα ακόμα τρίποντο του Μάικ θα διαμορφώσει το 16-12 για τους Γερμανούς, που έκλεισαν την πρώτη περίοδο, προηγούμενοι με πέντε πόντους (24-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε, με τους Βάσκους να έχουν σε πολύ καλή μέρα τον Ρόντιονς Κούρουκς και να βρίσκουν πολλές λύσεις από την περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα έσφιξαν την άμυνά τους. Με καλάθι του Γκέιμπριελ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το τελευταίο τους προβάδισμα στο πρώτο μέρος, για να ακολουθήσει ένα επιμέρους 5-18, πριν ο Όμπστ με τρίποντο φέρει τη διαφορά κάτω από τους δέκα για το φινάλε του πρώτου μέρους (38-46).

H Mπασκόνια θα προηγηθεί με 11 στο 23’ όμως εκεί η Μπάγερν με μπροστάρη τον Όμπστ, θα επιστρέψει με ένα σερί 11-0, για να ισοφαρίσει σε 51-51, μέσα σε 1,5 λεπτό. Ωστόσο οι Βάσκοι είχαν τις λύσεις να ξεκολλήσουν πάλι από την ανάσα των Γερμανών, με τον Σπανιόλο να αποτελεί την πιο σταθερή λύση επιθετικά και το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται για το 3ο δεκάλεπτο, με 69-60 για τους Βάσκους.

Στην τελευταία περίοδο, οι Βάσκοι κρατούν το προβάδισμα, αλλά ζεστούς τους Όμπστ και Τζέσαπ η Μπάγερν ισοφαρίζει σε 80-80. Δύο βολές του Όμπστ και τέσσερις πόντοι Τζέσαπ διαμορφώνουν το 86-82, για να έρθουν ένα τρίποντο του Μάικ και ένα δίποντο του Όμπστ, που με τον 34ο πόντο στο ματς, θα ανεβάσει τη διαφορά στο +9, για το 93-84 της Μπάγερν, με το ματς να τελειώνει στο 96-89.

Tα δεκάλεπτα: 24-19, 38-46, 60-69, 96-89

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο - αφιέρωμα της Euroleague στον Ναν - «Πάντα αφήνει το στίγμα του»

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»