Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική του Nations League, για τις ομάδες του 1ου γκρουπ δυναμικότητας (15/10).

Η Ισπανία με διέλυσε την Σερβία με ξεγυρισμένη τριάρα (3-0), ενώ στο Πολωνία-Κροατία είχαμε βροχή από… γκολ, αλλά όχι και νικητή (3-3). Σκωτία και Πορτογαλία έμειναν κολλημένες στο 0-0, ενώ η Δανία έβρισκε συνεχώς απαντήσεις στα τέρματα της Ελβετίας για το τελικό 2-2.

Από νωρίς η «φούρια ρόχα» άνοιξε το σκορ με τον Λαπόρτα να εκμεταλλεύεται τέλεια την σέντρα-ασίστ του Πόρο για το 1-0.

Η Ισπανία είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμα της, αλλά ο Μοράτα σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία. Στο 54ο λεπτό ο επιθετικός της Μίλαν αστόχησε από τα 11 βήματα, με μία πολύ άσχημη εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Λίγο μετά όμως ο Μοράτα εξιλεώθηκε και στο 65ο λεπτό με μία ωραία κίνηση ξεμαρκαρίστηκε και εκτέλεσε ιδανικά τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0.

Ο Πάβλοβιτς στο 76ο λεπτό άφησε την ομάδα του με 10, καθώς μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα ο διαιτητής του έβγαλε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, με τον Μπαένα να γράφει το τελικό 3-0.

Την ίδια ώρα ένα άλλο ματς όμως είχε κλέψει τα βλέμματα όλων των ουδέτερων οπαδών, με το Πολωνία-Κροατία να λήγει 3-3 για τον 1ο όμιλο.

Ο Ζιελίνσκι έκανε την αρχή για την ομάδα του μόλις στο 5ο λεπτό, όμως η απάντηση της Κροατίας ήταν άμεση και καταιγιστική. Μέσα σε επτά αγωνιστικά λεπτά οι Κροάτες κατάφεραν να χτυπήσουν τρεις φορές και όχι απλώς γύρισαν το ματς, αλλά πήραν και μαξιλαράκι ασφαλείας.

Στο 19ο λεπτό ο Σόσα έκανε το 1-1, ενώ στο 24’ ο Σούσιτς έδωσε το προβάδισμα στην χώρα του για το 2-1, μέχρι ο Μπατουρίνα να σκοράρει το 3-1 στο 26ο λεπτό βάζοντας φρένο στο ξέσπασμα της ομάδας του Ντάλιτς. Οι Πολωνοί όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Ο Ζαλέφσκι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου μείωσε σε 3-2 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 68ο λεπτό ολοκληρώθηκε η επιστροφή των γηπεδούχων με τον Σιμάσκι να ισοφαρίζει σε 3-3, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Λιβάκοβιτς στο 76’ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες όμως αυτή η αριθμητική ανισορροπία δεν άλλαξε κάτι στο τελικό σκορ.


Οι αναμετρήσεις του 1ου γκρουπ δυναμικότητας:
Ελβετία-Δανία 2-2
Ισπανία-Σερβία 3-0
Πολωνία-Κροατία 3-3
Σκωτία-Πορτογαλία 0-0

Η βαθμολογία του 1ουτ ομίλου:
Πορτογαλία 10 (7-3)
Κροατία 7 (7-6)
Πολωνία 4 (7-9)
Σκωτία 1 (4-7)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παούνοβιτς: «Μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας με Γιοβάνοβιτς, γνωρίζει καλά το ελληνικό και το σέρβικο ποδόσφαιρο»

Πρεμιέρα στη Σερβία για την Ελλάδα: Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Nations League

Γκαγκάτσης: «Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες των διεθνών μας»

Γιοβάνοβιτς: «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια αλλά θα είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τα πάντα»

Σαλπιγγίδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στόχος της Εθνικής να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία του Nations League»

Θα μετρήσει τις δυνάμεις της με θηρία η Ελλάδα στο νέο Nations League!

Ταμπάκος: «Κληρώνει για την Εθνική, μετράει τις δυνάμεις της με τους ισχυρούς»

Ιστορική συμμετοχή της Ελλάδας στη League A του Nations League – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση

Απειλές στη σύζυγο του Μοράτα για το χαμένο πέναλτι: «Θα σκοτώσω τον άντρα και τα παιδιά σου»

Η... ψυχρή χειραψία του Γιαμάλ στον Κριστιάνο έγινε viral